Ovidiu Sabău: "Clujul nu poate să nu aibă o echipă ca Universitatea în Liga 1"

Ovidiu Sabău:
Managerul sportiv al lui "U" Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, nu concepe ca "Șepcile roșii" să nu revină în cel mai scurt timp pe prima scenă fotbalistică din România.


">

"Alb-negrii" au ajuns la 777 de membri cotizanți, calitate care le oferă fanilor posibilitatea de a se implica activ în viața echipei.

"Înseamnă mult pentru noi, ne dă încrederea că oamenii sunt alături de această echipă, eu îmi doresc foarte mult ca din liga a treia publicul să înțeleagă cât de mult contează prezența la meciuri și ne gândim să facem abonamente. Vrem să transmitem ideea că această echipă este a comunității, nu a mea, nu a domnului Radu Constantea și nici a lui Cosmin

Irimieș, și că împreună putem construi această echipă. Apreciem foarte mult și acest ajutor (al sponsorilor - n. red.), pentru că n-am avut nimic la început, n-am avut echipament, n-am avut unde să ne antrenăm și într-un timp foarte scurt am reușit să punem pe picioare această echipă și să creem condiții foarte bune de performanță", a declarat Sabău, luni, la ZIUA LIVE.

Fostul mijlocaș al "Șepcilor roșii" a oferit noi detalii despre noua bază sportivă a Universității Cluj.
Complexul sportiv va fi amplasat la Sălicea (comuna Ciurila) și va cuprinde 3 terenuri de fotbal, peste 20 de camere pentru cazarea fotaliştilor, o cantină, o sală de mese și un cabinet medical. Noul centru de pregătire va fi proiectat de firma Dico și Țigănaș, societate care s-a ocupat și de Cluj Arena.

"Cred că soluția cea mai bună (pentru a intra în posesia terenului - n. red.) va fi să-l concesionăm. Dar deocamdată nu vreau să discut despre acest demers. Ceea ce e foarte important de știut e că cei de la Consiliul Local din Ciurila și-au dat acordul ca să primim acel teren pentru a construi o bază sportivă".

Către finalul lunii februarie, "U" Cluj l-a adus în probe pe Baba Ndaw Seck, senegalez care a trecut pe la echipa de tineret a Bresciei. Atacantul de 21 ani a marcat 5 goluri pentru "studenți" în perioada de pregătire, dintre care un hatt-trick la meciul de debut.

"Am făcut toate demersurile necesare (pentru transfer - n. red.), așteptăm să vină cartea verde de la Federația Italiană și până în vară vrem să vedem la ce nivel este, dacă este pentru Universitatea. E un jucător care a fost selecționat și în Naționala U-20 a Senegalului. Are o perioadă de două- trei luni de zile ca să ne arate ce poate, dar vrem să-l vedem și în meciurile oficiale. E un jucător tehnic, puternic, un atacant de careu, de execuție".

"U" Cluj a început în forță returul din liga a patra, echipa lui Marius Popescu câștigând cu 14-1 în fața Viitorului Mihai Georgescu, săptămâna trecută, la Baza Sportivă "Dan Anca". Universitatea ocupă locul 1 din serie, cu 43 puncte, având 14 victorii, un singur egal și un golaveraj impresionant: 96-6.

Managerul sportiv al lui "U" Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, nu concepe ca "Șepcile roșii" să nu revină în cel mai scurt timp pe prima scenă fotalistică din România, lucru care ar trebui să se petreacă în 2019. "Ne dorim să luăm (lucrurile - n. red.) pas cu pas. Clujul nu poate să nu aibă o echipă ca Universitatea în Liga 1. Toate eforturile vor fi pentru a ne îndeplini acest obiectiv. Ne angajăm în ceea ce putem, vrem să câștigăm încrederea și respectul oamenilor, nu vrem să păcălim pe nimeni. Prin felul în care ne comportăm vrem să câștigăm respectul celor care ne-au acordat încredere în acest proiect".

VEZI ȘI - Sabău știe cum putem învinge Danemarca

Comenteaza