O nouă şansă ratată. “U” a pierdut cu Dinamo şi rămâne pe loc retrogradabil

O nouă şansă ratată. “U” a pierdut cu Dinamo şi rămâne pe loc retrogradabil
Trupa lui Mihai Teja a fost învinsă de echipa bucureşteană după un joc sărac, fără ocazii importante de gol.

După cinci victorii consecutive pe teren propriu, "studenţii" au fost învinşi de Dinamo Bucureşti, singurul gol al partidei fiind înscris de Cosmin Matei. Gazdele au contestat dur arbitrajul, acuzând un fault neacordat la Ciupe în faza premergătoare reuşitei lui Matei.

Jocul Universităţii Cluj este dependent de forma lui Valentin Lemnaru. Iar când golgheterul nu e în formă, e deranj mare la "U". În faţa lui Dinamo, "Şepcile roşii" au făcut figuraţie şi nu au reuşit să-şi creeze nici o situaţie clară de gol. Nici nu începuse bine partida, iar Bilinski a scăpat singur cu Veselovski, dar portarul Universităţii l-a blocat (2). Lazăr, în două rânduri (13, 15) n-a prins poarta, după care Lemnaru, în minutul 27, a şutat din lovitură liberă , însă moale, fără probleme pentru Bălgrădean. Partida s-a stins, dar după pauză s-a dezlănţuit furtuna. La propriu! Ploaia a început să cadă pe arena Universităţii, vântul s-a înăsprit, însă jocul a stagnat, la fel şi tabela. "U" a sperat măcar la un punct, însă Dinamo a lovit pe contraatac prin Florentin Matei (60). Lemnaru s-a mai zbătut în faţă fără folos, Calcan a intrat bine în joc, cu un suflu nou şi calitate tehnică, dar toate punctele au mers în Ştefan cel Mare.

Dacă ar fi câştigat, Universitatea ar fi egalat-o în clasament pe Săgeata Năvodari (24 de puncte, locul 14). "Studenţii" au rămas cu 21 de puncte şi vor da piept în etapa următoare cu CFR Cluj, în Gruia.

Gol controversat

Faza premergătoare golului înscris de Dinamo a stârnit controverse. Oficialii Universităţii, în frunte cu antrenorul Mihai Teja, au susţinut că înainte de golul lui Matei, Lazăr l-a faultat pe Ciupe. Fundaşul Universităţii s-a complicat inutil la o respingere a defensivei lui Dinamo şi a încercat să preia mingea în locul unei degajări în marginea terenului, Lazăr i-a furat mingea şi i-a pasat lui Matei, care l-a învins pe Veselovski. Ciupe a rămas întins pe gazon, iar Teja a susţinut la finalul meciului că a fost vorba de fault. "Este păcat că pierdem în urma unor astfel de decizii. Am pierdut, asta este. Ciupe a fost faultat, dar oricum el ar fi trebuit să dea mingea afară în acea fază", a spus antrenorul lui "U". Şi fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu a susţinut în studioul Digisport că jocul ar fi trebuit să fie oprit.

"U" Cluj - Dinamo 0-1 (0-0)
A marcat: Matei (60)

Stadion: Cluj Arena

Specatori: 12.000

"U" Cluj: Veselovski - Ciupe, Ninu, Abruda, Târnăcop - Bucşa, Lungu (Ene, 82) - Boutadjine, Kovacs (Calca, 62), Borza (Nicu, 62)- Lemnaru
Antrenor: Mihai Teja

Dinamo: Bălgrădean - Rus, Grigore, Thicot, Filipt - Boubacar, Elton (Şerban, 70) - Lazăr, Matei (Bărboianu, 77), Rotariu - Bilinski (Joel, 61)
Antrenor: Flavius Stoican

Cartonaşe galbene: Boutadjine (29) / Lazăr (89)

Au arbitrat: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) - Marius Nicoară (Băile Herculane),
Ciprian Danşa (Oradea)

 

 

Etichete
Comenteaza