Neymar Jr’s Five. Două echipe din Cluj vor să meargă în Brazilia

Neymar Jr’s Five. Două echipe din Cluj vor să meargă în Brazilia

Pisicile Sălbatice și Boca Juniors au dat lovitura, la final de săptămână, și vor reprezenta regiunea, pe 9 iunie, la turneul final din Capitală, în urma căruia România își va alege campioana națională premiată cu participarea la competiția organizată la Instituto Projeto Neymar Jr.

În prima zi în care clujenii s-au luat la întrecere sub razele soarelui, cinci tineri între 16 și 18 ani au trecut neobservați prin mulțimea dinamică. Nu aveau un fizic impresionant, păreau mai degrabă niște copii veniți la distracție după o săptămână de teme și teste grele date de profesori, dar nu au avut nevoie de mult timp pentru a atrage privirile printr-un joc diferit, în viteză, pe care adversarii nu l-au putut contracara. Și-au ales numele Pisicile Sălbatice, și-au așteptat cuminți rândul pentru a intra în competiție, iar când s-au văzut pe teren nu au făcut altceva decât să pună în practică sfaturile primite în ani de antrenamente și exerciții. Toate pasele date, toate sprinturile împrejurul terenului și toate șuturile exacte aveau să conteze, chiar dacă favoriții se numeau Big Team, o echipă care conținea trei dintre jucătorii care au reprezentant România la Finala Mondială din urmă cu doi ani.

Pentru Pisicile Sălbatice, startul a fost ușor, iar intrarea în fazele eliminatorii nu a venit cu nicio diferență, pentru că puștii talentați care joacă fotbal la LPS Cluj au știut ce au vrut din primul moment. Unul dintre ei a rămas în apropierea porții pentru a asigura liniștea, ceilalți patru au dat frâu liber imaginației debordante în atac, iar golurile au venit pe bandă rulantă. În sferturi, au marcat de cinci ori contra "Pădurarilor" și, chiar dacă au primit două goluri, drumul spre semifinale a fost ușor. Acolo, în față le-a ieșit echipa "Faci ce spune Becali", iar rezultatul nu a fost diferit: 5-1, după un nou meci bun, fără emoții. Finala se anunța, însă, mult mai dificilă, lucru recunoscut  la finalul concursului: "Știam că jucăm împotriva unor jucători care au mers în Brazilia în urmă cu doi ani. Pe de o parte ne-a motivat, pe de altă parte ne-a făcut să ne gândim că vom avea un meci foarte greu", ne-a spus, mândru, Casian Cîmpean, puștiul de 16 ani care și-a asumat rolul de lider al unei echipe care a impresionat.

"Între a lua Bacalaureatul și a merge în Brazilia, aleg să mergem în Brazilia"

Teamă de adversar? Emoții? Nici vorbă! Un 5-0 spectaculos a risipit orice dubiu, iar concluzia generală a fost că cea mai bună echipă prezentă în competiție a și reușit să câștige. Cum? Prin experiență în fotbalul 11 la 11, dar și datorită anilor petrecuți împreună pe terenul de fotbal de Casian Cîmpean, Dragoș Balint, Rareș Isac, Alexandru Hedeș și Cosmin Chiorean: "Toți jucăm fotbal la LPS Cluj, toți suntem Under 17, doar Cosmin e Under 19. Ne știm de foarte multă vreme, facem antrenamente zi de zi împreună și asta ne-a ajutat foarte mult, pentru că ne-a fost mult mai ușor să ne găsim pe teren. Probabil a contat foarte mult mentalitatea, gândim foarte pozitiv", a sunat discursul puștilor care se vor întrece cu alți tineri talentați din toate zonele țării pentru un loc în Finala Mondială din Brazilia, înainte de a vorbi desprea calitatea care i-a ajutat să iasă la suprafață: "Noi credem că avem o tehnică foarte bună și că excelăm când vine vorba de finalizare, suntem foarte buni în fața porții. Ne place să marcăm, pentru că asta face ca echipa adversă să piardă un om, dar am schimba regula conform căreia nu ai voie să intri în careu. Formatul e unul extraordinar, în care trebuie să ai viteză și să gândești foarte repede".

Pe 9 iunie, trei clujeni, un tânăr din Mediaș și unul din Vatra Dornei vor veni la București pentru a juca în aceeași notă, cu aceeași pasiune și a-și trece numele pe biletele de avion spre Brazilia rezervate celor mai buni dintre români. Iar Cosmin Chiorean, un tânăr de 18 ani pe care-l așteaptă examenul maturității, știe ce vrea: "Între a lua Bacalaureatul și a merge în Brazilia, aleg să mergem în Brazilia și să aflăm de la Neymar care a fost mentalitatea care l-a ajutat să ajungă fotbalist", ne-a spus Cosmin, aprobat zâmbitor de restul coechipierilor.

La câteva ore după succes, Pisicile Sălbatice au revenit la terenuri, duminică, pentru a-i urmări la lucru pe cei care aveau să le devină adversari pe 9 iunie. Și au avut ce vedea, pentru că a doua zi de concurs nu s-a lăsat mai prejos, a fost la fel de spectaculoasă și s-a terminat cu un deznodământ similar. O altă echipă formată din tineri care pun fotbalul pe primul plan, Boca Juniors, a avut un parcurs fără greșeală, a pus în scenă o prestație asemănătoare cu cea a câștigătorilor de sâmbătă și a fost răsplătită cu același premiu.

"Suntem rivali pe teren, dar suntem prieteni în afara lui"

Dacă Pisicile Sălbatice au avut avantajul de a juca împreună la echipa de club, Boca Juniors a fost o echipă formată din jucători "culeși" de la mai multe echipe din localitate: "Toți facem fotbal de performanță, am fost fie adversari, fie colegi de echipă. Unii dintre noi suntem la Universitatea Cluj, alții la CFR Cluj și LPS Cluj, dar asta nu contează. Suntem rivali pe teren, dar suntem prieteni în afara lui și asta ne ajută", ne-au spus Patrick Popescu, Darius Hîmpea, Vlad Bogotean, Mihai Kereki, Arpad Takacs, Răzvan Ititesc și Sergiu Benșa, șapte tineri care au îmbinat utilul cu plăcutul, au trecut prin mari emoții, dar la final și-au atins scopul.

Cel mai greu moment al unei zile în care s-au dovedit cei mai buni s-a petrecut în semifinala cu "Brazilienii". Atunci, după zece minute de egalitate, s-a ajuns la Golden Goal, iar Boca Juniors a câștigat datorită lui Mihai Kereki, un tânăr de 21 de ani care joacă fotbal la CFR Cluj, fostă campioană a României la fotbal pe teren normal. Un gol frumos a deschis drumul spre trofeu, iar alegerea nu a fost deloc grea: "Pentru noi, semifinala, când am ajuns la Golden Goal, a fost cel mai greu moment. L-am ales pe Mihai pentru că e căpitanul nostru, e cel mai bun dintre noi și cu toții am avut încredere în el", au fost cuvintele frumoase pe care colegii le-au avut de spus despre Mihai Kereki. Chiar dacă postul de bază e fundaș, Mihai a fost cel care a jucat rolul cel mai important de-a lungul turneului, marcând cele mai multe goluri și dovedindu-se decisiv și în finală. Una câștigată lejer, 4-0 cu cei de la Young Boyz, în care experiența acumulată în 2017 a contat din plin: "Unii dintre noi am venit aici și anul trecut, dar nu știam regulile foarte bine și am pierdut. Contează foarte bine să cunoști regulile în amănunt, cam 80%, pentru că așa nu poți fi surprins de adversar", au spus câștigătorii de duminică, pentru care luna mai va fi una plină cu antrenamente. Atât la echipele de club, cât și pentru finala de la București: "Până pe 9 iunie ne antrenăm, ne pregătim și încercăm să construim relații și mai bune de joc. Bine, trebuie să ne căutăm și cazare pentru Brazilia, pentru că vrem să ne facem o poză cu Neymar pe Copacabana".

Weekendul viitor, Neymar Jr's Five merge la Iași pentru a-i găsi pe cei mai buni dintre moldoveni, apoi are programată o oprire la Chișinău (26-27 mai) și una la Constanța (2-3 iunie), de unde ABC United și Sporting (București), High Five și Just Friends (Craivoa), FC Prisma și Galacticii (Timișoara), Brasil și Catalanii (Târgu Mureș), Pisicile Sălbatice și Boca Juniors (Cluj-Napoca) își vor afla ultimii adversari din Finala Națională de la București.

 

Comenteaza