Foto Doliu în automobilism! Un pilot de curse și iubita sa au murit din cauza unei mușcături de căpușă

Doliu în automobilism! Un pilot de curse și iubita sa au murit din cauza unei mușcături de căpușă

Pilotul și partenera sa au murit la patru ore distanță unul de celălalt. Ambii fuseseră mușcați de o căpușă.

Pilotul de curse Douglas Costa, în vârstă de 42 de ani, și partenera sa, Mariana Giordano, în vârstă de 36 de ani, au murit după o mușcătură de căpușă. Primul care a decedat a fost bărbatul, iar la patru ore distanță s-a stins din viață și iubita lui.

Douglas Costa se afla la AMG Cup Brasil, când au apărut primele semne evidente de boală. Apoi, a fost dus la spitalul din Jundiai, în São Paulo, pe 7 iunie. Acolo a fost internată logodnica sa, Mariana Giordano, care se simţea rău de două zile, din cauza febrei, conform Mediafax.

Cei doi aveau simptomele unei gripe puternice, care s-a dovedit a fi febra pătată a Munţilor Stâncoşi: o boală infecţioasă cauzată de o muşcătură de căpuşă.

Amândoi au murit la patru ore distanţă unul de celălalt, pe 8 iunie. Febră, dureri şi erupţii roşii au fost simptomele care au apărut pe corpurile celor doi după ce au vizitat o zonă rurală din Campinas pe 27 mai.

Doliu în automobilism! Un pilot de curse și iubita sa au murit din cauza unei mușcături de căpușă

Descoperirea cauzei morţii a venit abia după ce au fost examinate probe biologice la Institutul Adolfo Lutz din São Paulo.

Potrivit Fanpage, fratele femeii a fost cel care a vorbit despre incident: "Duminică i s-a administrat adrenalină şi s-a simţit din nou bine. Luni a mers la universitate pentru un curs pe care îl termina. Noaptea a început să se simtă foarte rău şi a fost internată în spital. Marţi a fost transferată la terapie intensivă şi a murit joi. Douglas a murit la prânz, iar ea a murit la ora 16.00", a relatat bărbatul.

Febra pătată a Munţilor Stâncoşi sau febra Rocky Mountain este o boală infecţioasă acută. Se pare că este cauzată de o bacterie din genul Rickettsia, transmisă prin muşcături de căpuşe.

În Brazilia, principalul vector este căpuşa stelară.

Comenteaza