Naționala U23 a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice

Naționala U23 a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Revenită după 57 de ani la un turneu olimpic, echipa României s-a impus la limită în fața selecționatei Hondurasului, scor 1-0.

Jocul de la Kashima a început echilibrat, emoțiile fiind cele care au marcat startul partidei. Prima oportunitate de gol poate fi trecută în contul hondurienilor, la un șut al lui Rodriguez respins de Aioani (9). “Tricolorii” au preferat să cedeze posesia adversarilor și să încerce o lovitură pe contraatac. Totuși, tactica s-a dovedit a fi una periculoasă.

Naționala Hondurasului a mai avut o ocazie importantă puțin înainte de pauză, când Marin a greșit în fața lui Benguche, care a trecut și de Aioani, a trimis spre poarta goală, însă Ghiță a intervenit salvator (39). Elevii lui Mirel Rădoi s-au redresat și au controlat ultimele secvențe ale primei părți.

Mai întâi, Rațiu a intrat bine în careu din flancul drept, însă a trimis alături (42). Cu toate acestea, România a reușit să dea lovitura în minutul 45, când Ciobanu a executat înșelător un corner, iar Oliva a trimis în proprie poartă. Astfel, “tricolorii” au intrat în avantaj la vestiare, scor 1-0.

La revenirea de la cabine, jucătorii din Honduras au intrat pe teren cu o misiune clară, aceea de a egala. Selecționata pregătită de Miguel Falero a dominat categoric jocul, însă “tricolorii” s-au apărat organizat și au respins fiecare atac.

După o oră de joc, Rațiu și Sefer au reușit o acțiune bună în flancul drept, balonul a ajuns la Ganea, care a pasat pentru Dobre, însă șutul mijlocașului de bandă a trecut peste (60). Honduras a răspuns printr-un șut de la distanță al lui Reyes, însă Aioani fost la post (65).

Jucătorii pregătiți de Mirel Rădoi au revenit în ofensivă, iar Sefer a avut șansa să majoreze diferența, însă Perello a blocat șutul trimis de jucătorul Rapidului (67). România a cedat total inițiativa și s-a apărat în ultimele minute de joc.

Cu toate acestea, Sefer a avut o nouă șansă bună pe final, însă goalkeeper-ul hondurian a fost la post (86). “Tricolorii” au gestionat bine ultimele secvențe de joc și au reușit să obțină cele trei puncte la debutul în turneul olimpic, scor 1-0.

Echipe de start:

Honduras U23: Guity (Perello ’46) – Casildo, Maldonado, Garcia, Decas – Pineda, Alvarez, Rivas (Palma ‘57), Rodriguez (Reyes ’57) – Martinez, Benguche

România U23: Aioani – Ghiță, Marin, Pașcanu – Rațiu (Grigore ‘75), Ciobanu (Băluță ‘68), Dulca, Fl. Ștefan (Boboc ‘46) – Dobre, Ganea (Sîntean ‘68), V. Gheorghe (Sefer ‘55)

Comenteaza