Manchester City încearcă imposibilul împotriva lui Liverpool, în sferturile Champions League

Manchester City încearcă imposibilul împotriva lui Liverpool, în sferturile Champions League
| Foto: foto uefa.com

Guardiola speră la o revenire miraculoasă, după ce echipa sa a fost învinsă fără drept de apel pe Anfield, scor 3-0.

Cu titlul aproape asigurat în Premier League, “cetățenii” au avut o săptămână de coșmar. Elevii lui Guardiola au cedat în fața lui Liverpool în Liga Campionilor, iar la final de săptămână au fost învinși de rivala locală Manchester United, 3-2, după ce au condus 2-0 la pauză. City va avea o misiune aproape imposibilă, dar suporterii liderului din Anglia se bazează pe rezultatul din campionat, de pe Etihad, 5-0 în favoarea gazdelor. “Cetățenii” nu se vor putea baza pe Mendy și Stones, iar Danilo este incert.

Pep Guardiola este de părere că echipa sa are nevoie de un joc perfect pentru a ajunge în semifinale. “Ca să mergem mai departe avem nevoie de un meci aproape perfect, să ne creăm șanse, să fim preciși și să nu lăsăm adversarul să aibă ocazii. Toate condițiile trebuie să fie perfecte pentru a ne califica. În fotbal orice e posibil, iar dacă vom primi din nou gol nu vom ceda. De multe ori ne-am creat multe ocazii de a marca, dar în acest meci trebuie să fim preciși”, a declarat tehnicianul spaniol.

Aflați încă sub efectul victoriei incredibile în fața lui Manchester City, elevii lui Jurgen Klopp au remizat în weekend, în fața rivalei locale Everton, scor 0-0. Antrenorul german a mizat pe mai mulți jucători care nu sunt titulari în mod normal, iar “cormoranii” nu au mai practicat fotbalul ofenisv cu care i-a obișnuit pe fani. Liverpool are o lungă listă de indisponibili, începând cu căpitanul Henderson, care a fost suspendat în partida tur. Ceilalți absenți sunt Can, Gomez, Lallana și Matip. Există dubii și asupra vedetei Mohamed Salah, care a ieșit accidentat în meciul cu City.

Jurgen Klopp și-a lăudat adversarii, dar declarat și că este conștient că pot fi depășiți în apărare de către jucătorii săi. “Dacă această dublă ar fi fost cum se aștepta toată lumea, noi am fi deja pe jumătate eliminați și am juca doar pentru orgoliu. Când am pierdut cu 5-0, la începutul sezonului, a fost clar că vor juca excepțional în acest sezon, dar nu există echipa perfectă în fotbal. Știam că nu sunt invicibili și că pot primi goluri, dar și noi putem primi sau putem pierde”, a spus antrenorul german.

Echipe probabile:

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Delph – De Bruyne, Fernandinho, David Silva – Sterling, Aguero, Sane

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade Chamberlain, Wijnaldum, Milner – Salah, Firmino, Mane

Partida va fi transmisă de PRO TV și Telekom Sport 2, de la 21:45.

În celălalt meci al serii se întâlnesc AS Roma și FC Barcelona. Șansele sunt împotriva romanilor, dar italieni vor lupta până a capăt în duelul cu ibericii. Totuși, băieții lui Eusebio Di Franscesco au pierdut la finalul săptămânii, 0-2, împotriva Fiorentinei. Romanii nu se vor putea baza la partida de pe teren propriu nici pe mijlocașul lateral Diego Perotti, care va absenta din cauza unei accidentări. Chiar și fără argentinian, ofensiva Romei va încerca să reducă deficitul de trei goluri.

Antrenorul formației din capitala Italiei a vorbit în termeni laudativi despre adversarul din această seară. “Barcelona nu a fost contruită peste noapte. Această echipă a fost clădită în ani, nu în câteva luni. Acesta e principalul atuu al Barcelonei. Eu sunt un nimeni aici. Sunt doar o parte din acest club, totuși pun multă pasiune și încerc să fac cât mai puține greșeli”, a declarat Eusebio Di Francesco.

Catalanii și-au asigurat un avantaj comfortabil în meciul tur, când s-au impus cu 4-1, pe Camp Nou. Elevii lui Ernesto Valverde au câștigat în weekend împotriva lui Leganes și s-au îndepărtat și mai mult de Atletico, profitând de remiza din derby-ul capitalei iberice. De asemenea, catalanii nu au nici probleme de lot înaintea meciului de pe Olimpico, singurul absent va fi Lucas Digne, care reprezintă doar o soluție de avarie pentru Jordi Alba.

Ernesto Valverde îndeamnă la concentrare din partea elevilor săi. “Nu trebuie să credem că totul e decis. Am obținut un rezultat excelent în meciul tur, dar asta e tot. Trebuie să jucăm ca și cum ar fi 0-0 deoarece orice se poate întâmpla. Trebuie să țintim victoria și nimic altceva. Au jucători foarte buni și trebuie să fim pregătiți împotriva lor”, a spus tehnicianul Barcelonei.

Echipe probabile:

AS Roma: Alisson – Bruno Peres, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini, De Rossi, Nainggolan – Florenzi, Dzeko, El Shaarawy

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba – Paulinho, Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suarez

Meciul va fi televizat de Look TV și Telekom Sport 1, de la 21:45.

.

Comenteaza