“Lumea să meargă la stadion cu Dinamo, va fi spectacol!”

“Lumea să meargă la stadion cu Dinamo, va fi spectacol!”
Fostul atacant al Universităţii Cluj şi al lui Dinamo Bucureşti, Claudiu Niculescu, anticipează
un meci echilibrat sâmbătă, pe Cluj Arena

Actualul antrenor al formaţiei CSM Râmnicu Vâlcea crede că partida va fi una de calitate şi cele două formaţii vor oferi un fotbal plăcut. „Este greu de spus cine va câştiga, ambele echipe sunt în formă. Va fi un fotbal de calitate", a spus Niculescu.

Niculescu antrenează în Liga a doua, la Vâlcea, este liderul seriei, dar a rămas conectat la realitatea primului eşalon. Fostul atacant de la Dinamo şi la Universitatea Cluj a prefaţat partida de sâmbătă dintre cele două formaţii. În tur Dinamo s-a impus cu 6-0, în Ştefan cel Mare, însă nu crede că istoria se poate repeta. „Va fi un meci foarte echilibrat acum, ambele formaţii sunt în formă. Le-am urmărit cu atenţie şi-mi place jocul, atât cel pe care îl prestează Dinamo, cât şi cel al Universităţii Cluj. "U" nu este o surpriză pentru mine, îl cunosc pe Mihai Teja, e un tip foarte abil, inteligent şi văd că face treabă. Echipa nu joacă la întâmplare, are trasee, are o idee de joc, ceea ce este foarte important. Şi Dinamo este în formă, a făcut un meci foarte bun cu Steaua , apoi a câştigat cu Corona Braşov. E greu de spus cine va câştiga acest meci. Se poate termina şi egal. Cred că lumea va vedea un fotbal frumos, va fi spectacol", a anticipat Claudiu Niculescu.

Claudiu Niculescu a debutat în prima ligă la vârsta de 21 de ani, marcând la primul său meci pentru Universitatea Craiova, 2-1 contra Petrolului, conform unei statistici a gsp.ro. În carieră, cel poreclit apoi „Clau-gol" a mai trecut pe la Dinamo Bucureşti, Genoa Calcio (Italia), MSV Duisburg (Germania) şi Omonia Nicosia (Cipru). A câştigat trei titluri de campion al României, trei Cupe şi o Supercupă, toate în tricoul lui Dinamo. În două rânduri a fost golgeterul campionatului, iar în cupele europene a bifat 47 de meciuri şi 18 goluri. Pentru echipa naţională a evoluat în opt meciuri, fără să marcheze. A a reuşit să înscrie în poarta a doi campioni mondiali: Fabien Barthez (în Olympique Marseille - Dinamo 2-1) şi Iker Casillas (în Real Madrid - Dinamo 5-2). În prima ligă a jucat 326 de meciuri şi a înscris 156 de goluri. În momentul retragerii, în toamna lui 2012, era la o singură reuşită distanţă de Titus Ozon pentru a intra în clasamentul primilor 10 marcatori din toate timpurile în Liga I.

Fostul atacant a jucat 42 de mecuri în tricoul Universităţii şi a marcat 18 goluri. A avut o carieră fulminantă în România, cu 326 de partide şi şapte trofee câştigate. De când a părăsit-o pe Universitatea, Niculescu şi-a manifestat intenţia de a avea un meci de retragere în tricoul lui "U" Cluj. "Mi-ar plăcea să joc un ultim meci pe Cluj Arena. M-am simţit extraordinar la Cluj, m-am simţit iubit şi nu voi putea să le mulţumesc îndeajuns fanilor pentru modul în care m-au tratat, m-au acceptat. Poate voi avea acest meci. Mi-ar plăcea să fie chiar cu Dinamo", a povestit Niculescu.

Meciul dintre Universitatea Cluj şi Dinamo se va juca sâmbătă, de la 17:45, pe Cluj Arena şi va fi transmis în direct pe Digisport.

 

Etichete
Comenteaza