Iuliu Mureşan refuză Cluj Arena: “E un stadion ostil”

Iuliu Mureşan refuză Cluj Arena: “E un stadion ostil”
Oficialii campioanei spun că echipa nu va juca pe stadionul din centrul oraşului în cazul calificării în grupele Ligii Campionilor, aşa cum a propus Horia Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

"Câtă vreme stadionul e branduit cu însemnele altei echipe, nu avem ce să căutăm acolo. E un stadion care din start ne este ostil", a dezvăluit ieri preşedintele Iuliu Mureşan, cu ocazia inaugurării noului Fan Shop din incinta centrului comercial "Sigma".

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Uioreanu, a dezvăluit la sfârşitul săptămânii trecute, la REALITATEA FM Cluj, că reprezentanţii clubului CFR sunt interesaţi ca formaţia să joace pe Cluj Arena în cazul unei calificări în grupele Champions League. "Cu siguranţă, dacă echipa CFR se califică în grupe, şi foarte bine ar fi să fie aşa, atunci unele meciuri s-ar putea disputa pe stadionul Cluj Arena. Am discutat cu preşedintele clubului care mi-a spus că dacă vor veni echipe importante, cel mai probabil, stadionul din Gruia nu va avea capacitatea necesară şi atunci va fi nevoie de Cluj Arena", a subliniat la acea vreme Uioreanu.

Între timp lucrurile au luat o cu totul altă turnură, iar preşedintele Iuliu Mureşan a declarat ieri că a refuzat propunerea CJ. Motivul? Faptul că stadionul este branduit cu însemnele rivalei Universitatea. "Nu vrem să jucăm pe Cluj Arena câtă vreme stadionul e branduit cu însemnele altei echipe (Universitatea Cluj - n.red). Nu avem ce să căutăm acolo, pe un stadion care din start ne este ostil. Chiar am discutat astăzi (ieri - n.red) cu domnul Uioreanu, care ne-a întrebat dacă vrem să jucăm acolo, dar l-am refuzat. Am fost la Roma şi München, unde echipe precum AS Roma şi Lazio, sau Bayern şi TSV, împart acelaşi stadion, dar nu am văzut însemnele vreunui club decât în ziua meciului. În rest, stadionul e neutru", a reacţionat oficialul campioanei. Vestea a fost primită cu aplauze de suporterii "feroviari" prezenţi la inaugurarea noului Fan Shop din incinta centrului comercial "Sigma".

În altă ordine de idei, Mureşan a făcut apel la public înaintea returului de mâine seară cu FC Basel, decisiv pentru calificarea în grupele celei mai importante competiţii inter-cluburi. "Trebuie să ne calificăm, ar fi o performanţă istorică pentru noi, deoarece în acest an a trebuit să jucăm două tururi preliminare. Sper să ne calificăm, dar asta şi cu ajutorul suporterilor. Vrem să ne împingă de la spate şi să fie alături de noi în număr cât mai mare. Până acum s-au vândut cam 11.000 de bilete, au fost cozi la casierii", a conchis preşedintele CFR-ului.

Partida dintre CFR şi FC Basel se joacă mâine, cu începere de la ora 21:45, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Întâlnirea va fi transmisă fază cu fază pe site-ul ziuadecj.ro. "Alb-vişiniii" s-au impus în Elveţia cu 2-1, graţie dublei senegalezului Modou Sougou. Pentru Basel a marcat Streller.

11.000 de bilete

a vândut CFR Cluj pentru meciul cu FC Basel, de mâine, decisiv pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.

 

Comenteaza