Începe bătălia finală pentru optimile Champions League. Programul complet, televizările jocurilor și echipele deja calificate

Începe bătălia finală pentru optimile Champions League. Programul complet, televizările jocurilor și echipele deja calificate
A șasea etapă a grupelor Uefa Champions League debutează astăzi, începând cu ora 21:45. În această rundă se vor stabili ultimele echipe calificate în optimile competiției.

Grupa A

Manchester United este la șefia grupei, cu 12 puncte. În ciuda poziției ocupate, englezii încă nu sunt calificați în optimi. Pentru a fi siguri sută la sută de prezența în primăvara Champions League, echipa antrenată de Jose Mourinho are nevoie de cel puțin un punct în duelul cu ȚSKA Moscova (locul 3, 9 puncte). Rușii rămân și ei în cursa pentru optimi. A doua clasată, FC Basel (9 puncte), va avea o misiune ușoară. Întâlnește codașa grupei, Benfica (0 puncte). Totuși, elvețienii au nevoie și ei de cel puțin un punct pentru a scăpa de orice emoție.

Grupa B

În această grupă, PSG (15 puncte) și Bayern Munchen (12 puncte) sunt deja calificate în optimi. Cele două formații vor avea meci direct în această ultimă etapă, în Germania. Celtic (locul 3, 3 puncte) și Anderlecht (locul 4, 0 puncte) se vor bate pentru locul 3, care duce în 16-imile Europa League.

Grupa C

Chelsea ocupă locul 1 în Grupa C, cu 10 puncte, și este sigură de prezența în optimi. Londonezii au, însă, nevoie de o victorie în ultima etapă ca să nu piardă prima poziție. Englezii vor da piept cu Atletico Madrid (locul 3, 6 puncte), formație care mai poate spera și ea la optimi. În celălalt duel al grupei, AS Roma (locul 2, 8 puncte) primește vizita lui Qarabag (locul 4, 2 puncte). Dacă vor câștiga acest meci, italienii nu mai au cum să piardă optimile Ligii.

Grupa D

Liderul Grupei D, FC Barcelona (11 puncte), e deja calificată în primăvara Champions League. Catalanii vor încheia faza grupelor pe propriul teren, în compania celor de la Sporting Lisabona (locul 3, 7 puncte). Adversara spaniolilor mai poate spera la poziția secundă, care asigură accederea în optimi. În acest moment, pe 2 este Juventus (8 puncte). Italienii pot merge în optimi și în cazul unei înfrângeri cu Olympiacos, dacă Sporting pierde sau scoate doar un egal cu Barcelona. Ca să nu depindă de rezultatul de pe Camp Nou, Juventus are nevoie de o victorie cu grecii.

Grupa E

În această grupă, niciuna dintre formații nu și-a asigurat încă prezența în optimi. Prima clasată, FC Liverpool (9 puncte), primește vizita lui Spartak Moscova (locul 3, 6 puncte). Ca să fie 100% sigură de calificarea în primăvara Ligii, "Cormoranii" trebuie să câștige duelul cu rușii. Spartak speră și ea la primele două poziții, dar pentru asta trebuie să obțină trei puncte cu Liverpool. A doua clasată, Sevilla (8 puncte), o va înfrunta pe Maribor (locul 4, 2 puncte). Cu un succes în fața slovenilor, spaniolii vor merge în optimi indiferent de rezultatul înregistrat în cealaltă partidă.

Grupa F

Liderul Grupei F, Manchester City (15 puncte), a scăpat de orice emoție în privința calificării în optimi. "Cetățenii" vor evolua pe terenul lui Șahtior Donețk (locul 2, 9 puncte). Adversara englezilor trebuie să scoată cel puțin un egal, pentru a nu pierde locul 2. La un punct în spatele lui Șahtior este Napoli (locul 3, 6 puncte), care va da piept cu ultima clasată Feyenoord (0 puncte).

Grupa G

În Grupa G, Beșiktaș (locul 1, 11 puncte) este deja calificată în optimi. În ultima etapă, turcii vor evolua împotriva lui Leipzig (locul 3, 7 puncte). Nemții rămân în cursa pentru locul 2, ocupat de FC Porto (7 puncte). Aceasta din urmă va da piept cu codașa grupei AS Monaco (2 puncte).

Grupa H

Tottenham (locul 1, 13 puncte) și Real Madrid (locul 2, 10 puncte) și-au asigurat deja prezența în primăvara Champions League. Englezii joacă în ultima rundă din faza grupelor cu Apoel Nicosia (locul 3, 2 puncte), iar campioana Europei primește vizita Borussiei Dortmund (locul 4, 2 puncte).

Programul complet și televizările meciurilor:

Marți:

Manchester United - ȚSKA Moscova (ora 21:45)
Chelsea - Atletico Madrid (ora 21:45, Telekom Sport 4)
AS Roma - Qarabag (ora 21:45)
Celtic - Anderlecht (ora 21:45)
Benfica Lisabona - FC Basel (ora 21:45)
Bayern - PSG (ora 21:45, Pro TV și Telekom Sport 2)
FC Barcelona - Sporting (ora 21:45, Telekom Sport 3)
Olympiacos - Juventus (ora 21:45)

Miercuri:

Maribor - Sevilla (ora 21:45)
Șahtior Donețk - Manchester City (ora 21:45, Telekom Sport 3)
Liverpool - Spartak Moscova (ora 21:45, Telekom Sport 2)
RB Leipzig - Beșiktaș (ora 21:45)
Feyenoord - Napoli (ora 21:45, Telekom Sport 4)
Tottenham - Apoel Nicosia (ora 21:45)
Real Madrid - Borussia Dortmund (ora 21:45, Telekom Sport 1)
FC Porto - AS Monaco (ora 21:45)

Comenteaza