Încă o amendă usturătoare pentru „U". 30.000 de lei după derby-ul cu CFR

Încă o amendă usturătoare pentru „U
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat vineri că „U" Cluj a fost sancţionat cu 30.000 de lei după „incidentele provocate de suporteri în timpul partidei din deplasare cu CFR Cluj". Surse din cadrul clubului clujean susţin că amenda Ligii vine din cauza unei petarde şi a unui telefon mobil aruncat din tribună.

Atmosfera creată de fanii lui „U" în Gruia nu a fost destul de paşnică, în opinia şefilor LPF. Comisia de Disciplină a „ars" formaţia clujeană cu suma de 30.000 de lei, invocând anumite incidente provocate de suporteri, mai exact, spun sursele noastre, un telefon mobil aruncat din tribuna şi o petardă care a ajuns pe gazon.

Este pentru a doua oară când „studenţii" sunt sancţionaţi pentru o partidă disputată în deplasare. După meciul cu FC Braşov, clujenii au fost amendaţi cu 40.000 de lei, tot din cauza anumitor incidente, în condiţiile în care oficialii clubului gazdă au declarat că nu au fost motive pentru sancţionarea suporterilor lui „U". Imaginile înregistrate de Digi Sport, postul care a transmis partida, au demonstrat că din sectorul galeriei „studenţeşti" nu a zburat nici un obiect înspre terenul de joc, iar informaţia a fost întărită şi de ofiţerul de securitate al clubului braşovean, Marin Moldovan.

„Pe teren nu a ajuns nimic, nici o torţă, nici o petardă, absolut nimic din sectorul fanilor Universităţii. Asta este realitatea", a declarat, la acea vreme, pentru ZIUA de CLUJ, responsabilul cu securitatea pe stadionul braşovenilor. Clubul clujean mai fost sancţionat şi după meciul cu Petrolul, de acasă, cu 20.000 de lei, din cauza unei petarde care a aterizat lângă Gualdarberto Mojica, în momentul în care bolivianul se pregătea să execute un corner. (D.S.)

Asociaţia „Şepcile roşii 1919" le mulţumeşte fanilor

Într-un comunicat de pe site-ul oficial, Asociaţia Şepcile roşii 1919 le-a mulţumit suporterilor pentru modul în care s-au comportat pe tot parcursul zilei derby-ului. „Asociaţia mulţumeşte tuturor suporterilor pentru maturitatea, unitatea şi modul în care au participat la desfăşurarea spectacolului sportiv care a avut loc în orașul nostru. Înainte de începerea partidei de fotbal nu aţi răspuns la provocările organizatorilor! Pe parcursul desfăşurării meciului aţi susţinut, cum doar voi ştiţi, echipa iubită a Clujului ! După terminarea confruntării dintre cele două echipe aţi avut tăria de a vă comporta astfel încât aţi demonstrat că sunteţi demni purtători al titlului de suporter "U". Cerem din nou organelor şi organismelor în drept să analizeze faptele reprobabile petrecute din cauza modului de organizare a acestui eveniment care ar fi trebuit să fie parte din manifestările Zilele Clujului. Cerem mass-mediei cu caracter sportiv să nu facă jocurile celor care au ca obiectiv defăimarea marii mase de suporteri "U". Toţi jurnaliştii trebuie să fie conştienţi de una dintre responsabilităţile profesiei lor: de a forma un comportament civilizat celor cărora le adresează mesajele lor", se arată în comunicatul asociaţiei.

 

Comenteaza