Ieșirea CFR-ului din insolvență se amână din nou. Echipa lui Miriuţă ratează şansa de a juca în cupele europene

Ieșirea CFR-ului din insolvență se amână din nou. Echipa lui Miriuţă ratează şansa de a juca în cupele europene
Ieșirea CFR-ului din insolvență s-a amânat din nou, după ce Tribunalul Cluj a stabilit, luni, un nou termen pentru judecarea cazului.

La începutul lunii martie, noul acționar al clubului, Marian Băgăcean, virase aproximativ 5 milioane de euro în conturile clubului pentru plata datoriilor, iar oficialii CFR-ului erau optimiști în privința ieșirii din insolvență. Instanța a decis, însă, stabilirea unui nou termen pentru dosar, după ce doi creditori s-au opus cererii "feroviarilor" de ieșirea din această stare, notează ProSport.

Următorul termen se va judeca, astfel, pe 31 martie, la fix două săptămâni de la primul termen. În urma acestei hotărâri, formația antrenată de Vasile Miriuță și-a pierdut orice șansă de a putea evolua în cupele europene din toamnă. Președintele clubului, Iuliu Mureșan, era convins că echipa va putea obține licența pentru participarea în Europa dacă CFR ar ieși din insolvență până pe 31 martie.

"Sunt făcute cereri cu caracter şicanatoriu. Probabil judecătorul sindic a vrut să se lămurească ce e cu aceste cereri. Nu există niciun impediment de închidere a procedurii din punct de vedere legal. Toţi creditorii au fost plătiţi cu bani cash", a declarat administratorul judiciar al grupării din Gruia, Răzvan Zăvăleanu, pentru sursa citată.

La primul termen, din 20 martie, CFR Cluj a primit tot o amânare datorită unui litigiu cu fostul sponsor de echipament al echipei, Joma. Acesta din urmă a cerut o despăgubire de aproximativ 500.000 euro pentru nerespectarea înțelegerii dintre cele două părți, care s-a derulat în perioada 2010-16.

Firma spaniolă i-a acuzat pe "feroviari" că au evoluat în Supercupa României, cu Astra, în echipamentul furnizat de noul sponsor tehnic, Masita, deși contractul cu Joma urma să expire abia a doua zi, pe 17 iulie 2016.

CFR Cluj a intrat în insolvență în luna februarie a anului 2015, perioadă în care formația clujeană a primit o interdicție de 3 ani din partea UEFA pentru a putea evolua în cupele europene.

Comenteaza