Ieșirea CFR-ului din insolvență se amână. Când se va judeca următorul termen

Ieșirea CFR-ului din insolvență se amână. Când se va judeca următorul termen
Ieșirea CFR-ului din insolvență s-a amânat, în urma unei decizii date de către Tribunalul Cluj.

"S-a amânat pronunțarea unei sentințe, dar eu sper să ieșim (din insolvență, n. red.), am făcut multe eforturi. Oricum, în astfel de situații, instanța nu se pronunță pe loc, mai apare ceva. Ei (tribunalul - n. red.) au rămas în pronunțare pentru data de 20 martie", a explicat președintele formației din Gruia, Iuliu Mureșan, pentru ZIUA de CLUJ.

Conform digisport, unul dintre motivele amânării deciziei ar fi un litigiu apărut între CFR și fostul sponsor de echipament al echipei, Joma. Acesta din urmă a cerut o despăgubire de aproximativ 500.000 euro pentru nerespectarea înțelegerii dintre cele două părți, care s-a derulat în perioada 2010-16.

Firma spaniolă i-a acuzat pe "feroviari" că au evoluat în Supercupa României, cu Astra, în echipamentul furnizat de noul sponsor tehnic, Masita, deși contractul cu Joma urma să expire abia a doua zi, pe 17 iulie 2016. Iuliu Mureșan a negat, însă, această posiblitate. "Nu intru în amănunte. Nu acesta e motivul (amânării sentinței - n. red.), absolut deloc", a spus el.

La finalul săptămânii precedente, noul acționar majoritar al clubului, Marian Băgăcean, a virat aproximativ 5 milioane de euro în conturile echipei pentru plata tuturor datoriilor. "Feroviarii" au depus cererea de ieșire din insolvență luni, 6 martie 2016.

O decizie în privința ieșirii din insolvență a lui CFR Cluj va fi dată luni, 20 martie. Echipa din Gruia a intrat în această stare în luna februarie a anului 2015, perioadă în care formația clujeană a primit o interdicție de 3 ani din partea UEFA pentru a putea evolua în cupele europene.

Comenteaza