CFR e pe val. Ce sumă a încasat de la noul acționar pentru a putea ieși din insolvență

CFR e pe val. Ce sumă a încasat de la noul acționar pentru a putea ieși din insolvență
CFR Cluj a încasat, vineri, o sumă importantă de la noul acționar, Marian Băgăcean, bani care i-ar putea scoate pe "feroviari" din insolvență.


">

"Noul acționar majoritar a virat în conturile clubului toată suma necesară pentru achitarea datoriilor - circa 5 milioane de euro. Am făcut toate plățile către debitori, iar luni vom depune la tribunal recursul pentru ieșirea din insolvență", a declarat administratorul judiciar al CFR-ului, Răzvan Zăvăleanu, pe Digisport.

Procesul pentru ieșirea din insolvență a "feroviarilor" este programat vineri, 10 martie 2017. Dacă va avea câștig de cauză, CFR va putea evolua în cupele europene începând din sezonul 2018-19, la un an de la ieșirea din insolvență. Oficialii ardelenilor își fac, însă, speranțe că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar din toamna lui 2017. 

"Dacă se plătesc datoriile până la 31 martie s-ar putea să avem o şansă să mergem din această toamnă. Depinde de Comisia de Licenţiere de la FRF, în primul rând, din câte m-am documentat", explica în urmă cu o lună președintele lui CFR, Iuliu Mureșan, pentru sursa citată.

Echipa din Gruia a intrat în insolvență la începutul lui 2015, moment când a primit o interdicție de 3 ani din partea UEFA pentru a putea evolua în cupele europene. CFR Cluj a jucat ultima dată în Europa în sezonul 2014-15, când a reușit să ajungă până în turul 3 preliminar din Europa League. Ardelenii au trecut în turul 2 de FK Jagodina (Serbia), cu 1-0 la general, dar au ratat calificarea în play-off după 0-1 și 0-2 cu Dinamo Minsk (Belarus).

CFR ocupă locul 4 înaintea ultimului meci din sezonul regulat, cu 40 puncte. Elevii lui Vasile Miriuță vor înfrunta FC Viitorul, dumnică, pe teren propriu, de la ora 20:30.

Comenteaza