Finala competiţiei "Campionii Clujului" se joacă pe Cluj Arena

Finala competiţiei
Finala competiţiei "Campionii Clujului", evenimentul care urmăreşte atragerea copiilor din toate zonele judeţului, în special a celor din ciclul gimnazial, înspre practicarea sportului, va avea loc sâmbătă, pe Cluj Arena.

Competiţia "Campionii Clujului" reprezintă o activitate suplimentară a orelor de sport din şcolile clujene, în contextul în care aproape o treime din copiii clujeni înscrişi în acest an şcolar suferă de diverse afecţiuni medicale care pot fi corectate prin practicarea sportului, fie el educativ sau de performanţă.

Competiţia prevede derularea a două campionate sportive - fotbal şi atletism, după structura: campionatul de fotbal - echipe de 7+1, formate din elevii claselor V-VIII din toate structurile şcolare ale unităţilor administrativ-teritoriale şi competiţiile de atletism - proba viteză 50 de metri plat.

Competiţiile sportive derulate sub egida „Campionii Clujului" s-au desfăşurat pe întreaga perioadă a lunii mai 2012, când a avut loc un număr de patru etape de calificare, în sistem eliminatoriu, pentru cei aproape 700 de copii, din 58 de şcoli clujene, înscrişi la disciplina fotbal.

În ceea ce priveşte disciplina atletism, cei peste 200 de copii înscrişi vor evolua atât în calificări cât şi în finala de sâmbătă, de pe stadionul Cluj Arena.

La finalul evenimentului, cei prezenţi vor asista la un spectacol de muzică populară susţinut de unii dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi din judeţul Cluj. Intrarea este liberă.

"Relansarea practicării sportului de masă în rândul copiilor şi tinerilor va avea un efect benefic asupra societăţii în care trăim. Vom avea generaţii mai sănătoase, mai dinamice, educate în spiritul sportului, care combină fericit ideea de competiţie şi efort cu spiritul de fairplay şi de echipă. Fiind un proiect pilot, intenţionăm să continuăm «Campionii Clujului» şi în anii următori, astfel încât să dăm posibilitatea tuturor tinerilor din judeţul nostru să fie angrenaţi în astfel de competiţii sportive", a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Etichete
Comenteaza