Faţa neştiută a campioanei: fotbalişti neplătiţi de luni de zile, unii trăiesc din banii părinţilor

Faţa neştiută a campioanei: fotbalişti neplătiţi de luni de zile, unii trăiesc din banii părinţilor
CFR se erijează într-o campioană perfectă, dând impresia unei echipe de talie europeană, dar lucrurile sunt departe de perfecţiune în Gruia.


Formaţia lui Ioan Andone se pregăteşte să joace la "masa bogaţilor", dar unii fotbalişti nu sunt plătiţi de luni bune şi trăiesc de pe o zi pe alta. Clubul a "uitat" să achite chiriile la apartamente, iar câţiva jucători apelează la împrumuturi pentru a suporta toate cheltuielile.

Peste 20 de milioane de euro va încasa formaţia clujeană odată cu participarea în grupele Ligii Campionilor. Chiar şi aşa, conducerea are restanţe mari către jucători, cărora nu le-a achitat nici primele din sezonul trecut. 70.000 de euro trebuia să încaseze fiecare fotbalist pentru titlu şi accederea în grupe, dar acest lucru nu s-a întâmplat. "La începutul lunii octombrie vor fi plătiţi", a promis preşedintele Iuliu Mureşan. Mai grav decât neacordarea primelor este neplata salariilor către fotbalişti. Mai mulţi componenţi ai lotului au fost omişi de pe statele de plată de mai multe luni, fie că joacă sau nu titulari, iar câţiva dintre ei se confruntă cu probleme seriose în ceea ce priveşte plata chiriilor. O voce din vestiarul campionei a rupt tăcerea şi a acceptat să vorbească sub anonimat despre situaţia de la CFR.

"Suntem câţiva care nu am fost plătiţi de mai multe luni, dar asta nu se ştie, se ştie doar ce spune preşedintele (Iuliu Mureşan - n.red.). Probleme sunt şi au fost, dar cred că sunt peste tot, nu doar la noi. Primele nu le-am primit nici acum, sunt unii care au de încasat şi diferite bonusuri încă din campionatul trecut, asta pe lângă prime, dar nu s-au dat banii. Credeam că vom primi imediat după meciul cu Basel, dar nu a fost aşa", povesteşte un fotbalist.

În continuare, jucătorul evidenţiază un episod halucinant despre portarul Mihai Mincă, al treilea portar al echipei. "Nu a luat bani de luni bune şi primeşte bani de la părinţi, nu are bani nici de chirie. Clubul trebuie să ne plătească la toţi chirie, dar ni se spune să plătim noi din buzunarul nostru, iar când se dau banii, se rezolvă, dar nici vorbă. El s-a mutat pentru că stătea într-un loc unde plătea destul de mult. Ultima dată când a venit la Cluj a cerut bani de acasă, să aibă de drum şi să se descurce. Ne mai şi ajutăm între noi, nu e cea mai mare problemă, dar e un exemplu. Ca Mincă poate mai sunt şi alţii", a adăugat acelaşi jucător.

În privinţa presupuselor disensiuni din vestiar, informaţie "scăpată" în mass-media şi negată de conducere, acestea chiar există. "A fost exagerat ce a apărut în presă, nu a fost vorba de comentarii, dar s-au pus întrebări mai ales după meciul cu Rapid. De ce ne-am retras, de ce nu am făcut altfel...Nu a fost vorba de un schimb de replici, ci de un dialog, dar au fost discuţii între antrenor şi jucători pentru că supărarea a fost foarte mare", a mai spus jucătorul pentru ZIUA de CLUJ.

CFR Cluj s-a calificat în grupele Champions League pentru a treia oară în istorie, iar clubul „feroviar" va primi de la UEFA cel puţin 20 de milioane de euro. Suma poate creşte în funcţie de performanţele trupei clujene în grupe.

 

 

Comenteaza