Exclus din lot, Max Nicu a primit o nouă şansă. „Sunt convins că a înţeles ce se cere de la el"

Exclus din lot, Max Nicu a primit o nouă şansă. „Sunt convins că a înţeles ce se cere de la el
Transferat în iarnă, acesta a dezamăgit în primele două jocuri, cu Steaua şi cu Ceahlăul.

Anunţat drept cea mai importantă achiziţie a Universităţii, Maximilian Nicu a jucat modest când a fost titularizat cu Steaua şi Piatra Neamţ. Fotbalistul a fost înlocuit la pauză la partida cu Ceahlăul, după care a fost lăsat în afara lotului la meciul din ultima etapă, cu Astra Giurgiu.

Jucătorul în vârstă de 31 de ani a declinat propunerile venite din 2.Bundesliga, a doua ligă din ţara sa natală, pentru un contract în România, primul din carieră. „Vlad Munteanu m-a convins că e mai bine pentru mine şi cariera mea să vin în România. Au existat oferte şi din Germania, din liga a II-a, dar am considerat că e mai bine să vin aici. Liga I din România este în creştere, e atractivă pentru mulţi jucători, poate de aceea a revenit şi Adrian Mutu. Dacă ar fi să compar cu Germania, cred că Liga I s-ar situa undeva între primele două eşaloane de acolo. Am citit despre „U" Cluj că e o echipă de tradiţie, cu mulţi suporteri şi sunt bucuros că am ajuns aici. Nu cred că voi avea probleme de acomodare şi sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul", a spus Nicu, la prezentarea oficială. A făcut pregătirea de iarnă cu Universitatea şi a jucat titular cu Steaua şi Ceahlăul. A făcut-o slab în Ghencea, dar a primit o nouă şansă la Piatra Neamţ, însă la pauza meciului a fost înlocuit. Etapa următoare, cu Astra Giurgiu, n-a prins nici lotul de 18. "L-am lăsat din considerente tactice, am ales alţi jucători", a fost explicaţia antrenorului Mihai Teja. "Noi avem încredere în Max, am discutat cu el şi cred că a înţeles ceea ce se cere de la el. El poate mult mai mult decât a arătat în primele meciuri şi sunt convins că va ajunge la un nivel optim şi va da un randament ridicat", a completat Vlad Munteanu, preşedintele "studenţilor".


Decizia nu i-a picat deloc bine mijlocaşului, dar acesta are şansa să-şi recâştige locul în echipă, Teja luând în calcul titularizarea sa cu Concordia Chiajna. Nicu s-a numărat printre cei mai buni pasatori din Bundesliga în urmă cu patru ani. Neamţul cu paşaport românesc a semnat pentru şase luni cu „U", însă există o clauză de prelungire pentru încă un sezon.

Ciupe este suspendat

Fundaşul dreapta al „Şepcilor" va rata partida cu Chiajna, fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Cu Astra, în ultima etapă, a încasat al patrulea cartonaş şi este automat suspendat. Teja are două variante de înlocuire la dispoziţie: Rareş Takacs şi Daniel Martac, ultimul sosind de la Corona Braşov în această iarnă.

Etichete
Comenteaza