EuroBasket 2017, al doilea eveniment sportiv pentru continentul nostru. Meciurile unei grupe, disputate la Cluj

EuroBasket 2017, al doilea eveniment sportiv pentru continentul nostru. Meciurile unei grupe, disputate la Cluj
Horia Păun, președintele FR Baschet, a declarat că EuroBasket 2017 reprezintă al doilea eveniment sportiv pentru continentul nostru, după turneul de fotbal.

''EuroBasket 2017 este al doilea eveniment sportiv ca importanță pentru continentul nostru, după fotbal. Este pentru a doua oară când se decide ca această competiție să fie găzduită de patru țări, după o bună experiență din anul 2015'', a spus Horia Păun.

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la Arena de Baschet din București, a fost prezentat oficial logo-ului EuroBasket 2017. ''De acum, putem să vorbim mai mult despre acest turneu. Suntem pregătiți pentru a obține o performanță bună''.

Meciurile uneia dintre grupele întrecerii continentale din 2017 se vor disputa în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

FIBA a decis ca meciurile din grupele primei faze ale Campionatului European de baschet masculin - Eurobasket 2017 să se desfășoare în România, Israel, Finlanda și Turcia, în vreme ce fazele superioare ale întrecerii continentale se vor disputa în Turcia.

Întrebat de redactorul AGERPRES ce reprezintă faptul că acest eveniment a fost acordat României, Horia Păun a spus: ''Este în primul rând o mare onoare, o mândrie și o responsabilitate. Faptul că federația internațională a avut încredere în țara noastră, demonstrează că baschetul este pe un drum bun la noi. Este o dovadă că forurile internaționale se pot baza pe România''.

 

Comenteaza