E oficial! "U" Cluj se desparte de Florian Walter. Cum arată "actul de divorţ" - FOTO

E oficial!
Administratorul judiciar al SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA a informat primăria că nu a înscris echipa în nicio competiţie oficială. Intră în acţiune "planul B".

Marieta Anastasescu, cea care s-a ocupat de insolvenţa societăţii patronate de Florian Walter, Fotbal Club Universitatea Cluj SA, prin intermediul firmei A&A Consultants SPRL, a dat miercuri un răspuns la "somaţia" trimisă de primărie acum două săptămâni, în care celor care se ocupau de destinele lui "U" li se cerea să înscrie echipa într-o competiţie oficială, sub sancţiunea retragerii dreptului de folosinţă asupra mărcii "Universitatea Cluj" şi a palmaresului echipei.

Răspunsul a certificat ceea ce anticipau toţi suporterii Universităţii: societatea lui Walter nu mai poate susţine financiar echipa, iar negocierile pentru identificarea unor investitori au eşuat.

"Referitor la corespondenţa anterior purtată, privind situaţia clubului, vă aducem la cunoştinţă următoarele: întrucât nu s-au concretizat niciunul dintre demersurile efectuate pentru asigurarea unor surse sigure de finanţare a activităţii clubului, de natură a acoperi atât plata creanţelor curente cât şi a ratelor conform planlui de reorganizare aprobat şi confirmat, administratorul judiciar nu a avizat până la acest moment înscrierea echipei în competiţiile oficiale organizate de FRF în sezonul 2016-2017", se arată în adresa trimisă de Marieta Anastasescu Consiliului Local şi primarului Emil Boc.

Aşadar, e oficial: societatea patronată de Florian Walter nu poate duce mai departe povestea "Şepcilor roşii", aşa că intră în vigoare "Planul B". Primăria Cluj-Napoca şi universităţile din oraş înfiinţează o asociaţie sportivă, un club de drept privat care va duce mai departe numele lui "U".

Asociaţia va prelua brandul „U" Cluj şi palmaresul echipei, îl va coopta pe Ioan Ovidiu Sabău pe postul de director sportiv şi se va înscrie cel mai probabil în Liga a IV-a. urmează angajarea unui staff tehnic şi alcătuirea unui lot care va avea ca obiectiv imediat promovarea. De altfel, proiectul este unul extrem de ambiţios şi prevede trei promovări consecutive, astfel încât centenarul clubului să îi prindă pe studenţi, în toamna lui 2019, în Liga I.

În noul proiect, comunitatea locală va fi extrem de implicată în viaţa „Şepcilor roşii". Iniţial, finanţarea va veni din partea membrilor fondatori ai asociaţiei, în principal de la bugetul Primăriei Cluj, care va asigura în următoarea perioadă majoritatea fondurilor necesare demarării proiectului.

Ulterior, firmele importante din oraş şi din regiune vor putea deveni membri-asociaţi ai Universităţii Cluj, investind în echipă. Fostele glorii, pe umerii cărora „U" şi-a clădit istoria de aproape 100 de ani, vor fi invitaţi să devină membri de onoare.

Suporterii iau parte la renaşterea Universităţii

Un capitol important din acest proiect îl reprezintă suporterii. Pe modelul marilor cluburi din Europa, precum Bayern Munchen, Real Madrid sau Barcelona, model adaptat, însă, legislaţiei româneşti, fanii vor putea deveni membri ai asociaţiei. O cotizaţie modică anuală le va permite suporterilor „Şepcilor roşii" nu doar să susţină echipa, ci le va oferi şi posibilitatea de a-şi spune cuvântul în ceea ce priveşte activitatea clubului.

Comenteaza