Duel pentru Euro 2017. "Tricolorele" întâlnesc Ucraina la Cluj

Duel pentru Euro 2017.
Cu o victorie, selecţionata lui Mirel Albon îşi poate asigura prima prezenţă din istorie la un turneu final.

Naţionala de fotbal feminin a României va întâlni Ucraina, în penultimul meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2017. În cazul unui succes, "tricolorele" îşi pot asigura prima prezenţă din istorie la un turneu final.

După primele şapte partide, naţionala lui Albon ocupă locul 3 din Grupa C, cu 10 puncte. Deasupra României se află Ucraina (13 puncte) şi Franţa (21 puncte). Cinci zile mai târziu, reprezentativa feminină va întâlni Grecia, în ultimul meci din actualele preliminarii. Confruntarea cu naţionala elenă va avea loc tot la Cluj, informează FRF.

În tur, România a remizat cu Ucraina, scor 2-2. Meciul cu Grecia, în schimb, a fost câştigat de "tricolore" cu 3-1. În ultimii ani, nucleul selecţionatei feminine a fost alcătuit din jucătoare de la formaţia Olimpia Cluj.

Cea mai importantă componentă a echipei, Ştefania Vătafu (23 ani), nu va fi prezentă joi. Aceasta este suspendată pentru cumulul de cartonaşe galbene. Vătafu a realizat un hat-trick în ultimul meci de calificare, cu Albania (3-0), din 2 iunie.

Partida României cu Ucraina se joacă, joi seara, de la ora 18:00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Disputa cu Grecia se va desfăşura marţi, de la ora 20:00, pe aceeaşi arenă.

La Campionatul European de anul viitor se vor califica câştigătoarele celor opt grupe preliminare, dar şi cele mai bune şase formaţii de pe locul secund. Ultimele două selecţionate de pe a doua poziţie vor disputa un meci de baraj.

Comenteaza