Duel 100% englezesc în sferturile Champions League

Duel 100% englezesc în sferturile Champions League
| Foto: foto uefa.com

Liverpool și Manchester City se înfruntă azi pentru un loc între cele mai bune patru echipe ale Europei. În celălalt meci al serii, Barcelona se duelează cu AS Roma.  

Liverpool este considerată de mulți specialiști ca fiind echipa cu cel mai frumos joc de atac din cele mai puternice campionate ale Europei. Câștigătoare a cinci trofee ale Ligii Campionilor, formația se apropie, pas cu pas, de gloria de altă data, sub comanda lui Jurgen Klopp. Germanul a impus un nou stil de joc pe Anfield, iar rezultatele au început să apară. “Cormoranii” au un trio de atac de neoprit, dar o apărare care lasă de dorit. Achiziția lui Virgil van Dijk pentru o sumă record a îmbunătățit defensive, dar antrenorul german mai are de lucrat. În ultimele 10 meciuri, Liverpool a pierdut doar o data, în fața marii rivale Manchester United și a câștigat 7 partide. Deși vor avea trei absenți din defensivă, Matip, Gomez și Klavan, dar și pe internaționalul englez, Adam Lallana, atmosfera de pe Anfield Road poate face diferența în meciul cu Manchester City.

Liderul din Premier League, Manchester City, are un sezon excelent sub conducerea lui Pep Guardiola. “Cetățenii” au triumfat, deja, în Cupa Ligii și conduc la 16 puncte lupta pentru titlu. Dar astăzi, jucătorii din Manchester vor înfrunta singura echipă care i-a învins în campionat, într-un electrizant 4-3. Deși în ultimele 10 partide, elevii lui Guardiola au cedat de două ori, în Cupa Angliei și în returul din Champions League, cu Basel, “cetățenii” sunt văzuți drept favoriți în partida cu Liverpool. Antrenorul catalan se va baza din nou pe clasicul joc de pase, dar și pe ingeniozitatea unor jucători precum Kevin de Bruyne, David Silva sau Leroy Sane. Totuși, un absent important din tabăra lui City va fi atacantul Sergio Aguero.

Echipe probabile:

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson – Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain – Salah, Firmino, Mane

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Kompany, Laporte – De Bruyne, Fernandinho, David Silva – Sterling, Gabriel Jesus, Sane.

Meciul va fi transmis de Look Tv și Telekom Sport 2, de la ora 21: 45.

În celălat meci al serii, Barcelona pare să aibă o misiune mai ușoară în fața Romei. Catalanii sunt neînvinși în acest sezon de La Liga și se apropie de un nou titlu. Deși nu au pierdut niciun meci din ultimele 10 în toate competițiile, elevii lui Ernesto Valverde au tremurat serios în weekend în partida cu Sevilla, încheiată la egalitate, 2-2. Totuși, defensiva Barcelonei poate fi surprinsă de oamenii rapizi din atacul Romei, iar posibila absență de la mijloc a lui Busquets va complica planurile tehnicianului spaniol. Messi rămâne, în continuare, principalul pericol pentru adversari, argentinianul poate inventa oricând o fază care decide un joc.

În runda precedentă, AS Roma a trecut greu de Șahtior, diferența a fost făcută de golul marcat în deplasare de italieni. În Serie A, jucătorii pregătiți de Eusebio Di Francesco sunt pe ultima treaptă a podiumului, dar la mare distanță de bătălia la titlu dintre Juventus și Napoli. În ultimele 10 partide, romanii au șapte victorii, o remiză și două înfrângeri. De asemenea, Roma nu se va putea baza pe noua senzație a fotbalului turc, Cengiz Under, iar principalul om de la mijlocul terenului, Radja Nainggolan este incert. Punctul forte al italienilor îl reprezintă portarul Alisson, care se află într-o formă foarte bună.

Echipe probabile:

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Pique, Umtiti, Alba – Paulinho, Busquets, Rakitic, Iniesta – Suarez, Messi

AS Roma: Allison – Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov – Nainggolan, De Rossi, Strootman – El Shaarawy, Dzeko, Perotti

Partida va fi televizată de Look Plus și Telekom Sport 1, de la 21:45.

Comenteaza