Doi români vor pedala în Turul Italiei

Doi români vor pedala în Turul Italiei
A 98-a ediție a Turului Italiei începe sâmbătă, iar la start, în premieră, vor fi și doi cicliști români.

Prestigioasa cursă, unul din cele trei mari tururi de ciclism ale anului, va debuta astăzi, 9 mai, cu o etapă de contratimp pe echipe desfășurată de la San Lorenzo al Mare la Sanremo.

Surpriza plăcută pe care românii care vor urmări Turul Italiei la televizor sau pe viu o vor avea va fi dată de prezența în cursă a doi cicliști români. Eduard Grosu și Serghei Țvetcov vor participa la ediția din acest an, devenind astfel primii români prezenți în Giro d'Italia în istorie.

Dacă Țvetcov avea asigurat locul în echipa Androni Giocattoli pentru tur încă de la începutul sezonului, situația lui Grosu a fost elucidată în ultimul moment, acesta urmând să ia parte la competiție pentru echipa Nippo-Vini Fantini.

În vârstă de doar 22 de ani, Grosu este considerat un sprinter, dar nu unul pur, ci unul care poate emite pretenții la finaluri și în ușoară cățărare. De cealaltă parte, Țvetcov - ciclist de origina moldoveană, născut la Chișinău - a făcut furori în Statele Unite ale Americii, venind la Androni - o echipă italiană - în 2014, după ce a impresionat prin abilitățile sale de cățărător. 

Turul Italiei va avea loc între 9 și 31 mai și se va încheia la Milano. În total, cicliștii vor avea de pedalat aproape 3500 km pe parcursul a 21 de etape.

Printre favoriții la victoria finală se află Alberto Contador, Richie Porte, Rigoberto Urán, Fabio Aru și Domenico Pozzovivo.

Comenteaza