Deplasare dificilă pentru "feroviari". CFR dă piept cu Pandurii lui Grigoraș

Deplasare dificilă pentru
CFR Cluj întâlnește duminică, la Severin, Pandurii Târgu-Jiu, în cea de-a patra etapă de campionat. În funcție de rezultatul pe care îl vor obține, elevii lui Miriuță se pot apropia sau îndepărta de locurile care asigură accederea în play-off.

Etapa trecută, "feroviarii" au remizat pe teren propriu cu Dinamo București, scor 0-0. Joi, CFR-ul s-a calificat în sferturile Cupei Ligii după ce a eliminat la penalty-uri Craiova lui Gigi Mulțescu (0-0, 3-2 p.).

De partea cealaltă, echipa gorjeană a învins în deplasare ACS Poli Timișoara cu 3-1. Golurile formației din Târgu-Jiu au fost înscrise de Țucudean, Christian Obodo (penalty) și Valentin Munteanu. Reușita "bănățenilor" a fost semnată de Robert Elek. În Cupa Ligii, Pandurii au fost scoși din competiție de Concordia Chiajna la loviturile de departajare (1-1, 3-4 p.).

În acest moment gruparea din Gruia se clasează pe locul 12, cu două puncte în minus și un golaveraj de 3-3. Peste "vișinii" se află Concordia Chiajna, cu 3 puncte și un golaveraj de 1-7. Aceasta a învins, sâmbătă, Gaz Metan Mediaș cu 1-0. Este prima victorie a formației lui Săndoi din actuala ediție a Ligii 1. În cazul unei victorii cu Pandurii, CFR Cluj va recupera integral handicapul de 6 puncte cu care a început noul campionat.

Pandurii ocupă locul 3, cu 7 puncte și un golaveraj de 5-2. Peste gorjeni se află Dinamo, cu același punctaj, dar cu un golaveraj mai bun (6-2). Pe prima poziție se clasează Steaua, cu 3 victorii din tot atâtea posibile.

La fel ca și în disputa cu "alb-roșii", clujenii pot influența lupta pentru titlu în funcție de rezultatul pe care îl vor obține. De asemenea, ei își pot mări sau diminua șansele pentru un loc de play-off. În etapa următoare, CFR Cluj va evolua acasă în compania campioanei Astra Giurgiu.

Trupa antrenată de Vasile Miriuță nu se va putea baza pe atacantul Bruno Guimaraes. Vârful portughez a suferit o întindere la glezne în deplasarea de la Botoșani. Totodată, din primul 11 va lipsi și căpitanul Mario Camora. Fundașul portughez s-a accidentat ușor după meciul cu CSU Craiova din Cupa Ligii.

În lotul Pandurilor nu se va regăsi Ioan Hora. Golgheterul campionatului trecut (19 reușite) s-a transferat în urmă cu câteva zile la formația turcă, Konyaspor. Acolo a mai evoluat internaționalul român Ciprian Marica. Hora a jucat și pentru CFR. În perioada 2010-2014, atacantul de 27 ani a înscris 7 goluri în 76 partide, a cucerit un titlu (2011-2012) și o Supercupă (2010).

Petre Grigoraș se află la al treilea mandat pe banca Pandurilor. El a antrenat și CFR-ul în turul sezonului 2013-2014. Cel mai lung angajament din cariera de antrenor a avut-o la Oțelul Galați, între 2005 și 2009. Cu Pandurii, Grigoraș a încheiat pe locul 2 campionatul 2012-2013. El a câștigat Cupa Intertoto cu Oțelul în 2007, iar 2005 a dus Farul Constanța în finala Cupei României.

Meciul cu Pandurii se dispută la Severin deorece arena din Târgu-Jiu se află într-un amplu proces de renovare.

Partida CFR-ului cu Pandurii Târgu-Jiu se dispută duminică seara, de la ora 18.30. Jocul poate fi urmărit la TV pe Dolce, Look și Digi.

Până acum s-au disputat alte trei întâlniri.

Vineri: FC Botoșani - Steaua București 0-2

Sâmbătă: Concordia Chiajna - Gaz Metan Mediaș 1-0

Astra Giurgiu - ACS Poli Timișoara 3-1

PANDURII TÂRGU-JIU - CFR 1907 CLUJ

Echipe probabile:

Pandurii Târgu-Jiu (4-2-3-1): Lazăr - Grecu, Bunoza, Bujis, Ungurușan - Mrzljak, Obodo - Herea, Voiculeț, Trifu - George Țucudean

Antrenor: Petre Grigoraș

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1): Mihai Mincă - Andrei Tânc, Mureșan, Larie, Tiago Lopes - Jakolis, Juan Carlos Ruiz - Nouvier, Păun, Petrucci - Cristian Lopez

Antrenor: Vasile Miriuță

Locație: Stadionul Municipal, Severin

Brigadă de arbitri: Marius Avram (centru), Andrei Constantinescu și Mircea Orbuleț (tușă), Denis Haidiner (arbitru de rezervă)

Observatori de joc: Nicolae Grigorescu (CCA), Marcel Vasile (LPF)

Comenteaza