Decizie neașteptată pentru cluburile din Liga 1. Cum ar fi afectată CFR dacă s-ar aplica acum

Decizie neașteptată pentru cluburile din Liga 1. Cum ar fi afectată CFR dacă s-ar aplica acum
Federația Română de Fotbal (FRF) a luat o decizie importantă în ceea ce privește licențierea cluburilor din Liga 1 începând cu sezonul 2018-19.

Comisia de licențiere din cadrul FRF a hotărât ca din stagiunea 2018-19 să nu mai poată participa în Liga 1 echipele care intră în insolvență sau care se află deja în această stare, noteză Digisport.

Dacă măsura s-ar aplica acum, CFR Cluj ar fi retrogradată în liga secundă. Același lucru s-ar întâmpla și cu ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu sau Gaz Metan Mediaș, formații care se află la rândul lor în insolvență.

"În sezonul 2018-2019 deja ne aliniem la normele europene. Asta înseamnă ca echipele să fie profitabile, nu se mai acceptă preluarea datoriilor, iar insolvența te duce în ligile inferioare", a explicat președintele celor de la CSU Craiova, Marcel Popescu, pentru sursa citată.

CFR Cluj a intrat în insolvență la începutul lui 2015, moment când a primit o interdicție de 3 ani din partea UEFA pentru a putea evolua în cupele europene. Cu toate astea, Iuliu Mureșan a declarat în urmă cu două săptămâni că noul patron, Vasile Băgăcean, a virat o sumă importantă în conturile clubului și și-a exprimat optimismul că echipa va scăpa de datorii și va putea juca în Europa chiar din toamna lui 2017.

 

Comenteaza