De ce nu îl mai vrea CFR pe Miriuță

De ce nu îl mai vrea CFR pe Miriuță
Fostul jucător al CFR-ului, Bogdan Mara, a explicat de ce vor ”feroviarii” să renunțe la serviciile lui Vasile Miriuță. Viitor component al noului staff administrativ din Gruia, Mara a dezvăluit și obiectivele celui care urmează să preia banca tehnică, Dan Petrescu.

Mara susține că noul acționar al clubului, Marian Băgăcean, și-a dorit un antrenor mai experimentat decât Miriuță, iar Petrescu se potrivește cerințelor sale.

"Nu ai în fiecare zi șansa de a-l prinde pe Dan Petrescu liber de contract și disponibil să vină la echipa ta, mai ales în România. Miriuță nu are nicio vină. Vasile rămânea antrenor dacă echipa nu ieșea din insolvență. După decizia Tribunalului am stat însă de vorbă cu noul Consiliu de Administrație și am ajuns la concluzia că putem pleca la un nou proiect", a spus Mara la Digisport.

Fost fotbalist la Unirea Urziceni, unde a avut ocazia să lucreze cu Dan Petrescu, Bogdan Mara a dezvăluit și care vor fi obiectivele "Bursucului" la CFR. "Obiectivul pentru primul sezon va fi acela de a construi o echipă competitivă și de a ne califica în play-off. Nu vrem să ne grăbim, vrem să construim pas cu pas", a mai spus Mara.

Miercuri, CFR Cluj l-a reconfirmat pe Miriuță în funcția de antrenor prin vocea președintelui Iuliu Mureșan. O zi mai târziu însă Dan Petrescu a recunoscut că este în tratative cu ardelenii.

Antrenorul de 49 ani s-a aflat ultima dată pe banca lui Al Nasr, de unde a plecat la finalul acestei stagiuni. De-a lungul carierei, Dan Petrescu le-a mai pregătit pe Sportul Studenţesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al-Arabi, ASA Tg. Mureş sau Jiangsu Sainty.

În calitate de tehnician, Petrescu a luat un titlu cu Unirea Urziceni (2008-09), Supercupa României cu ASA Târgu Mureș (2015) și Cupa Chinei cu Jiangsu Suning (2015). El a ieșit de asemenea vicecampion al Poloniei cu Wisla Cracovia (2005-06).

În 2009, Dan Petrescu a făcut 8 puncte cu Unirea Urziceni în grupele Champions League. Sub comanda lui Miriuță, CFR Cluj a încheiat pe 4 în play-off, cu 33 puncte. Ardelenii au reușit să ajungă în această fază deși au pornit cu minus șase puncte la începutul sezonului regulat.

Comenteaza