Cum s-au descurcat jucătorii clujeni la acțiunile loturilor naționale ale României

Cum s-au descurcat jucătorii clujeni la acțiunile loturilor naționale ale României
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Pentru partidele disputate de selecționata de seniori și cea U21 au fost convocați cinci fotbaliști ai campioanei CFR Cluj.

România a început parcursul în Liga Națiunilor, la debutul lui Mirel Rădoi pe bancă, în timp ce naționala de tineret a continuat lupta în preliminariile Campionatului European, cu un alt debutant pe bancă, Adrian Mutu.

Ambii tehnicieni au decis să convoace jucători ai campioanei CFR Cluj, doi dintre aceștia la seniori și trei la selecționata U21. Astfel, din lotul lui Mirel Rădoi au făcut parte Andrei Burcă și Ciprian Deac, în timp ce Adrian Mutu i-a selecționat pe Cătălin Itu, Claudiu Petrila și Valentin Costache.

În ceea ce privește evoluția celor doi jucători de la naționala de seniori, Burcă și Deac au lipsit din teren la duelul cu Irlanda de Nord, încheiat 1-1. În schimb, ambii “feroviari” au evoluat la succesul cu Austria, scor 3-2, Burcă fiind integralist, în timp ce Deac a fost înlocuit înainte de pauză din cauza unei accidentări.

La selecționata U21, Valentin Costache s-a aflat printre remarcații celor două partide, cu Finlanda și Malta. În primul joc, cel împotriva scandinavilor, jucătorul de bandă a fost introdus pe teren în minutul 53 și a reușit să paseze decisiv la cel de-al treilea gol al României, în timp ce Itu a intrat și el din minutul 61.

La cel de-al doilea joc, împotriva Maltei, Costache a evoluat timp de 73 de minute și a reușit să înscrie, în timp ce Itu a evoluat din minutul 82.

Comenteaza