Cum l-a ratat “U” pe Shamsin, atacantul-revelaţie al Pandurilor

Cum l-a ratat “U” pe Shamsin, atacantul-revelaţie al Pandurilor
Faiz Shamsin a deschis drumul Pandurilor spre victorie, contra Universităţii, finalizând în minutul 58 o pasă a lui Eric. Libanezul născut în Germania a fost la un pas să ajungă la „U” în vară, dar a fost refuzat de staff-ul tehnic.

Faiz Shamsin este unul dintre cei mai în formă atacanţi ai Pandurilor în acest moment. Atacantul libanez, născut în Germania, a marcat două goluri în ultimele două partide ale gorjenilor, duminică seara contribuind din plin la victoria echipei sale contra Universităţii, după ce a deschis scorul în minutul 58. Puţină lume ştie, însă, că jucătorul în vârstă de 21 de ani a fost la un pas să ajungă la „U" în această vară, însă a fost refuzat de Ionel Ganea.

Universitatea a pierdut prima partidă după trei victorii consecutive, deşi a dat o replică bună Pandurilor. „Studenţii" au ratat, însă, două ocazii mari, iar arbitrul Cristi Balaj n-a văzut henţul lui Momcilovic, la şutul lui Takacs, în debutul reprizei secunde. Imediat, Faiz Shamsin, profitând de pasa lui Eric şi de greşeala asistentului, care n-a văzut că Dos Santos influenţează faza, deşi e în offside, a marcat pe lângă Veselovsky. A fost al doilea gol consecutiv al atacantului libanez pentru Pandurii, după reuşita de la Braşov, contra Coronei. Jucătorul născut în Germania nu a început ca titular împotriva Universităţii, dar a fost trimis pe teren în minutul 28 în locul ratangiului de serviciu, Adrovic. Muntenegreanul i-a scos „peri albi" lui Cristi Pustai cu două ratări monumentale, la ultima fază şutând paralel cu poarta goală.

În vară, Shamsin a fost propus Universităţii de către aceaşi agenţie de impresariat care i-a adus la Cluj pe Roy Odiaka şi Sturt Van Doten, puşi pe liber între-timp de către Ionel Ganea. Libanezul nu a fost, însă, pe placul antrenorului de atunci al echipei care a preferat să meargă pe mâna lui Odiaka şi Dedu în avanposturi. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, Shamsin ar fi fost de acord să primească un salariu de 2500 de euro lunar. „A fost propus lui Ganea, dar din păcate l-a refuzat. „U" Cluj a fost primul club la care a ajuns CV-ul lui Shamsin, iar condiţiile financiare se încadrau în plafonul Universităţii de la acea vreme", a explicat unul dintre reprezentanţii agenţiei de impresariat care-l manageriază pe jucător.

În acest moment, pentru postul de vârf împins „U" se bazează aproape în exclusivitate pe Vali Lemnaru. Atacantul venit tocmai de la Pandurii a reuşit să marcheze de şase ori pentru „studenţi", însă la Târgu-Jiu a fost destul de izolat în avanposturi. Cu toate astea, Lemnaru putea înscrie la mijlocul primei reprize, când a rămas singur cu Stanca după o pasă excelentă a lui Kovacs, dar a şutat direct în portar. Celelalte opţiuni pentru postul de vârf sunt Marius Ene şi Cătălin Dedu, jucători care n-au reuşit să marcheze pentru echipa clujeană în acest sezon.

125.000 de euro este cota lui Faiz Shamsin conform transfermarkt.de. Golgheterul Universităţii, Vali Lemnaru, este cotat la 500.000 de euro.

4 meciuri şi un gol marcat are Faiz pentru naţionala Libanului.

 

Etichete
Comenteaza