Cristi Dulca, prezentat oficial la “U” Cluj: “Sunt foarte fericit că m-am reîntors acasă după șapte ani”

Cristi Dulca, prezentat oficial la “U” Cluj: “Sunt foarte fericit că m-am reîntors acasă după șapte ani”

Antrenorul a revenit pentru al treilea mandat pe banca “Șepcilor roșii”, iar obiectivul este același ca și în sezonul trecut, promovarea în Liga 1.

Căutările Universității Cluj pentru un nou antrenor au luat sfârșit, iar alesul conducerii clubului este Cristian Dulca. Tehnicianul revine după șapte ani pe banca “studenților” și pentru un al treilea mandat de antrenor. Obiectivul lui Dulca în noul sezon va fi același ca și în stagiunea precedentă: promovarea în primul eșalon. Cu toate acestea, lupta se anunță acum a fi și mai dificilă.

Dulca a explicat care sunt obiectivele și ce își propune în noul sezon. “Pentru mine e un vis devenit realitate. Sunt foarte fericit că m-am reîntors acasă după șapte ani. Ultima dată am antrenat aici în Liga 1, într-o perioadă cu mari probleme, cu multe dificultăți. Din fericire, acum clubul are stabilitate, este susținut de autorități. Avem și stabilitate financiară, ceea ce pe mine mă bucură.

Cu siguranță promovarea este obiectivul pentru că Universitatea Cluj trebuie să ajungă în Liga 1, acolo îi este locul. Acest campionat va fi mult mai dificil, s-au înscris în lupta pentru promovare vreo 6-7 echipe, dar vom lupta”, a declarat fostul internațional. Antrenorul a vorbit despre problemele din stagiunea precedentă.

În sezonul trecut eu am fost doar în tribună, deci nu pot spune ce s-a greșit. Cel mai rău a fost că “U” Cluj nu a promovat și s-a ajuns la baraj. Mi-aș fi dorit ca echipa să promoveze, chiar cu riscul de a nu fi eu antrenor. Trebuie să lăsăm în urmă ce a fost și trebuie să ne pregătim pentru un nou campionat greu. Liga 2 e mult mai puternică, poate cea mai puternică din ultmii ani”, a spus tehnicianul.

Dulca a menționat schimbările în staff-ul și în lotul de jucători. “Vor fi multe, și la nivel de bancă tehnică, și la nivelul jucătorilor. Încercăm să aducem jucători care au evoluat la cel mai înalt nivel, în Liga 1, sau chiar în străinătate.  Am semnat doar ieri și muncim de atunci la strategie.

Lucrăm și la staff, îmi doresc un preparator fizic foarte bun. Nu pot spune foarte multe nici despre plecări, nici despre veniri. E foarte greu de spus dacă Marco va veni pentru că mai are contract un an. Ar fi o variantă, ne-am gândit la ea, dar mai vedem”, a explicat antrenorul.

În vârstă de 46 de ani, Dulca revine pentru un al treilea mandat la “U” Cluj. Tehnicianul le-a mai pregătit pe FC Vaslui, Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaș, Luceafărul Oradea, Energeticianul, dar a fost și selecționerul naționalei de tineret a României.

Comenteaza