Craiova, primul obstacol pentru CFR în Cupa Ligii

Craiova, primul obstacol pentru CFR în Cupa Ligii
CFR Cluj întâlnește, joi seara, CSU Craiova, într-o partidă contând pentru optimile de finală ale Cupei Ligii. Partida cu oltenii se dispută la doar trei zile de la "derby-ul" de campionat cu Dinamo, încheiat 0-0.

Antrenorul Vasile Miriuță a declarat, miercuri, că formația din Gruia va trata cu maximă seriozitate această confruntare. Tehnicianul urmează să alinieze cea mai bună echipă în disputa de la Cluj. Miza competiției este destul de consistentă, câștigătoarea trofeului fiind premiată cu 400.000 euro.

Singurul jucător incert din echipa "feroviarilor" este atacantul Bruno Guimaraes "Guima". Vârful portughez a suferit o accidentare la genunchi după meciul cu FC Botoșani, din deplasare. De asemenea, Cristi Bud are șanse mari de a reveni în primul "11" în jocul cu echipa lui Gigi Mulțescu. În partida cu "alb-roșii", fotbalistul de 31 ani a fost lăsat în afara lotului de Miriuță.

În Liga 1, CFR rămâne în continuare pe minus. După trei etape, "vișiniii" au strâns doar 4 puncte, insuficiente pentru a recupera handicapul de 6 puncte cu care au început sezonul. Clujenii rămân în continuare pe locul 12.

CSU Craiova ocupă locul 6, ultimul care asigură calificarea în play-off. Până acum, oltenii au adunat 6 puncte. În primul meci de campionat, au fost învinși cu 1-2 de Pandurii Târgu-Jiu. În etapele 2 și 3 au învins ASA Târgu-Mureș (2-1) și campioana Astra Giurgiu (2-1).

În stagiunea precedentă, CFR Cluj s-a oprit în sferturile Cupei Ligii după un eșec înregistrat în fața lui Dinamo (0-2). De cealaltă parte, trupa lui Mulțescu a fost eliminată încă din optimi. Craiova a fost învinsă la penalty-uri de Viitorul lui Gică Hagi (0-0/8-9 p.).

Palmaresul "feroviarilor" cu oltenii din sezonul trecut al Ligii 1 este superior. CFR a obținut două victorii (1-0, 4-0), o remiză (1-1) și un singur eșec (1-2). Ultima întâlnire a fost câștigată la scor de neprezentare. Pe 26 mai 2016, elevii lui Miriuță au înscris 4 goluri în doar 11 minute.

Din formația "vișinie", pot fi periculoși Davide Petrucci și Antonio Jakolis, dar și fundașul Mario Camora. Aceștia eu fost marcatorii clujenilor din ultima confruntare cu craiovenii. De altfel, Jakolis a realizat o dublă la meciul respectiv. În sezonul actual, mijlocașul croat are o singură reușită, în deplasarea de la Botoșani (1-3). Mijlocașii Alexandru Păun și Juan Carlos Ruiz sunt alți jucători care se pot dovedi decisivi. Primul prin pase precise la atacanți și al doilea prin șuturi care pot amenința oricând apărarea adversă. Ruiz a punctat de 6 ori pentru CFR în returul sezonului 2015-2016.

Din tabăra oltenilor, cei mai proeminenți jucători sunt atacanții Nuno Rocha și Simon Măzărache. Rocha a fost golgheterul Craiovei din sezonul precedent, cu 8 goluri. În ultimele două partide, ambii jucători au marcat câte un gol. Un alt fotbalist care poate ieși în evidență este fundașul stânga, Bogdan Vătăjelu. Acesta a înscris și un gol, în primul meci de campionat, cu Pandurii. Marea speranță a formației din Bănie rămâne, însă, vârful Andrei Ivan. Fotbalistul de 19 ani se află la Universitatea Craiova din 2014 și a de atunci a înscris 9 goluri pentru olteni. Ivani are 3 selecții în naționala de seniori a României.

În cazul unei victorii cu CSU Craiova, CFR va întâlni în sferturile de finală ASA Târgu-Mureș.

Partida dintre CFR Cluj și ASA Târgu-Mureș se va disputa joi seara, de la ora 18:00. Meciul poate fi urmărit la TV pe Dolce, Look și Digi.

Până acum s-au disputat patru meciuri din cadrul optimilor Cupei Ligii:

Marți: FC Botoșani - CSMS Iași 1-0

Miercuri: Concordia - Pandurii 0-0 (5-4 p.)

Gaz Metan - ASA Târgu-Mureș 0-2

Poli Timișoara - Viitorul 2-1

Echipe probabile:

CFR 1907 Cluj (4-4-2): Mincă - Tiago Lopes, Larie, Mureșan, Camora (cpt.) - Jakolis, Petrucci, Juan Carlos Ruiz, Păun - Cristi Bud, Cristian Lopez

Antrenor: Vasile Miriuță

CSU Craiova (4-2-3-1): Calancea - Vătăjelu (cpt.), Kay, Acka, Popov - Mateiu, Zlatinski - Ivan, Nuno Rocha, Băluță - Măzărache

Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Locație: Stadion Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Brigadă de arbitri: Florin Marcu (centru), Radu Timar și Ovidiu Arusoaiei (tușă), Florin Andrei (arbitru de rezervă)

Observator de joc: Laszlo Sajtos

Comenteaza