Clujul va organiza, în premieră, o grupă a Europeanului de baschet masculin din 2017

Clujul va organiza, în premieră, o grupă a Europeanului de baschet masculin din 2017
Forul european de baschet a anunţat, la Munchen, gazdele Campionatului European masculin din 2017. România, care a candidat în premieră, a primit dreptul de organizare a unei grupe în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Potrivit anunţului FIBA Europe, Finlanda, Israel, România şi Turcia vor găzdui câte o grupă a CE din 2017, iar faza finală a competiţiei va avea loc tot în Turcia, la Istanbul.

La ceremonia de la Munchen, România a fost reprezentată de preşedintele FR Baschet, Horia Păun, de expertul în relaţii internaţionale al forului, Adrian Voinescu, de secretarul de stat Carmen Tocală, de fostul jucător în NBA, dar şi al Universităţii Cluj, Gheorghe Mureşan, de vicepreşedintele U BT Cluj, Mircea Cristescu, dar şi de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

"Mă bucur încă o dată că realizarea Sălii Polivalente în Cluj-Napoca - singura din România capabilă să găzduiască evenimente europene și mondiale de profil - aduce beneficii financiare și de imagine minunatului nostru oraș! În 2017 șase echipe naționale de baschet masculin din Europa - inclusiv România- vor juca în Sala Polivalentă Cluj-Napoca! Mulțumesc clujenilor pentru că din banii lor am realizat această bijuterie sportivă!", a afirmat edilul Clujului, pe pagina sa de Facebook.

Federaţia Română de Baschet a depus, în octombrie, dosarul de candidatură a României pentru organizarea, în premieră, a unei grupe din cadrul Campionatului European masculin din 2017.

Conform procedurilor, o inspecţie a FIBA Europe a avut loc ulterior, în 21 noiembrie, când la Cluj-Napoca s-a disputat partida feminină dintre România şi Bosnia, din preliminariile CE din 2017, la meci asistând peste 5.000 de suporteri.

Sala din Cluj-Napoca, de 7.200 de locuri, ar urma să îşi mărească, cel mai probabil prin ataşarea de tribune mobile, capacitatea până la 10.000 de locuri, aceasta fiind o condiţie obligatorie pentru organizarea unor partide din cadrul Eurobasket. Pentru organizarea CE din 2017 şi-au depus candidaturile România, Polonia, Israel, Finlanda şi Turcia.

Ediţia din 2015 a Campionatului European s-a desfăşurat în Franţa, Germania, Letonia şi Croaţia, iar faza finală a competiţiei în Franţa. În 2015, titlul european a fost cucerit de Spania, în urma finalei cu Lituania, de la Lille.

Comenteaza