CFR, eliminată din Cupa Ligii. 4-5 cu ASA după penalty-uri

CFR, eliminată din Cupa Ligii. 4-5 cu ASA după penalty-uri
Echipa lui Vasile Miriuță ratează un nou obiectiv, după Supercupa pierdută în fața Astrei.

CFR Cluj și-a încheiat, miercuri, parcursul în Cupa Ligii Adeplast, după ce a fost învinsă de ASA Târgu-Mureș la loviturile de departajare, scor 1-1 (4-5, p.). Oaspeții au deschis scorul în minutul 64, prin Benjamin Kuku.

20 minute mai târziu, "feroviarii" au restabilit egalitatea prin Cristi Bud. Formația din Gruia a fost, însă, eliminată la penalty-uri. Pentru gazde au transformat Nascimento, A. Mureșan, Neagu și Bud, iar pentru ASA au punctat Mureșan, Matei, E. Dică, Surdu și Iordache.

DOUĂ ȘUTURI ÎN BARĂ

Cristi Bud a avut șansa de a marca în minutul 16, când a trimis puțin peste poarta lui Mingote din marginea careului.

Cea mai mare ocazie a venit în minutul 27, prin Rus. Mijlocașul de 31 ani a nimerit bara după un șut de la 25 metri.

În minutul 51, Tiago Lopes avea să rateze dintr-o fază similară cu cea din minutul 27.

OASPEȚII ÎNSCRIU PRIMII

La prima acțiune periculoasă din partida cu CFR, ASA reușește să înscrie. În minutul 64, Benjamin Kuku l-a învins pe Marc cu un șut din interiorul careului de 16 metri.

20 minute mai târziu, trupa antrenată de Vasile Miriuță a egalat prin Cristi Bud. Atacantul "feroviarilor" a înscris cu capul din interiorul careului.

În minutul 94, Marius Constantin a fost aproape de autogol, când a trimis un balon cu capul către propriul portar.

Fostul jucător din Gruia, Gabi Mureșan, a amenințat de două ori poarta lui Marc. Fostul internațional a avut două lovituri libere, în minutele 96 și 108.

CALIFICAREA S-A DECIS LA PENALTY-URI

CFR a început bine, după loviturile transformate de Nascimento și Mureșan. La 2-1 pentru clujeni, Marius Constantin a ratat un 11 metri. Dar "feroviarii" au scăpat șansa de a se desprinde, după penalty-ul ratat de Lopes.

Situația s-a repetat la ce-a dea șasea serie, când Rus a trimis peste poartă. La următoarea lovitură, Claudiu Iordache a făcut 5-4 pentru mureșeni și formația din Gruia a fost eliminată din Cupa Ligii.

Per ansamblu, a fost o partidă echilibrată, cu puține ocazii de gol din partea celor două echipe. CFR a fost aproape de victorie, după șuturile trimise în bară de Rus și Lopes. De partea cealaltă, echipa lui Dan Alexa a înscris la una din puținele acțiuni periculoase și s-a apărat destul de bine în reprizele de prelungiri, ducând jocul la penalty-uri.

Pentru CFR urmează meciul de acasă, cu CS Universitatea Craiova, din campionat. Întâlnirea va avea loc sâmbătă, de la ora 20:30. ASA va evolua, luni, pe teren propriu, cu Dinamo (ora 20:30). În cealaltă partidă de Cupa Ligii, disputată miercuri, ACS Poli Timișoara a învins Concordia Chiajna cu 2-1.

 

CFR 1907 CLUJ - ASA TÂRGU-MUREȘ 1-1 (0-0, 4-5 p.)

Stadion Dr. Constantin Rădulescu

Asistență: 1.500 spectatori

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1): Traian Marc - Tiago Lopes, Ionuț Larie, Andrei Mureșan, Peteleu - Rus, Nascimento - Chiriță (Negruț, min. 57), Juan Carlos (Hodgyai, min. 78), Nouvier (Nouvier, min. 71) - Cristi Bud

Rezerve: Vâtcă, Horj, Ene, Vereș, Neagu, Negruț, Hodgyai

Antrenor: Vasile Miriuță

ASA Târgu-Mureș (3-4-2-1): Mingote - Marius Constantin, Gabi Mureșan, Dobrosavlevici - Matei, Iordache, Kuku, Deaconu (E. Dică, min. 62) - Feketics (Mendy, min. 83), Zicu (Cândrea, min. 46) - Surdu

Rezerve: Viciu, Cordoș, Emil Dică, Ciolacu, Cândrea, Ioniță II, Mendy

Antrenor: Dan Alexa

Au marcat: Cristi Bud (min. 83)/ Kuku (min. 64)

Penalty-uri transformate: Nascimento, A. Mureșan, Nragu, Bud/ G. Mureșan, Matei, E. Dică, Surdu, Iordache

Penalty-uri ratate: Lopes, Rus/ Constantin

Cartonașe galbene: Peteleu, Larie, Mureșan, Chiriță, Lopes/ Kuku, Gabi Mureșan

Brigadă de arbitri: Iulian Călin (centru), Florin Badea și Romică Bîrdeș (tușă), Ion Busi (arbitru de rezervă)

Comenteaza