CFR așteaptă de 10 ani să-l bată pe antrenorul Timișoarei, Ionuț Popa: ”Va fi un meci de luptă”

CFR așteaptă de 10 ani să-l bată pe antrenorul Timișoarei, Ionuț Popa: ”Va fi un meci de luptă”
CFR Cluj are un motiv în plus ca să-i învingă pe bănățeni. Actualul antrenor al Timișoarei, Ionuț Popa, este neînvins în duelurile cu ”feroviarii” de 10 ani. ”Va fi un meci de luptă”, anunță tehnicianul ardelenilor, Dan Petrescu.

Ultima victorie a lui CFR Cluj împotriva lui Ionuț Popa a fost înregistrată pe 23 septembrie 2007, când actualul antrenor al formației de pe Bega se afla la Poli Iași. Ardelenii s-au impus atunci cu 2-1. La finalul acelui sezon, echipa din Gruia a cucerit primul titlu din istorie.

CFR nu are amintiri plăcute cu Timișoara nici din sezonul trecut. "Feroviarii" au scos două remize în campionat cu "alb-violeții (1-1, 2-2), iar în sferturile cupei au fost eliminați la penalty-uri de aceeași echipă.

"Am vorbit cu jucătorii despre acest meci și le-am spus că dorința de revanșă nu e suficientă ca să câștigi un joc. Statistica e clar în favoarea lui Poli Timișoara și a lui Ionuț Popa, care din 2007 nu a mai pierdut nici un meci împotriva lui CFR. Ultima oară a fost când era la Iași. Între timp a avut șapte meciuri jucate, 2 victorii și 5 egaluri.

Dacă ne uităm la rezultatele directe, Timișoara e favorită. Dar după clasament și ce s-a jucat anul acesta, noi suntem favoriți. La meciul în care noi am pierdut cu 4-3, aveam 6 victorii la rând. Nu primisem gol și Timișoara ne-a surprins.

Au un lot foarte bun, pot să bată pe oricine. Ne-au bătut pe noi, pe Dinamo, iar cu Viitorul, Botoșani și Astra nu au pierdut. Singura echipă care i-a învins fără probleme a fost Steaua (7-0 - n. red.)", a declarat antrenorul "ceferiștilor", Dan Petrescu.

Chiar dacă bănățenii se confruntă cu probleme financiare, "Bursucul" nu își subestimează viitorii adversari.

"Când intri pe teren, nu mai contează problemele financiare. Sunt convins că ei vor primi toți banii. Altfel nu ar mai juca fotbal. Anul trecut, Timișoara s-a salvat cu 14 puncte în minus. Cu un lot inferior. Anul acesta e mult mai bun. Vă dați seama că nu va fi ușor. Am înțeles că nici vremea nu va fi bună. Va fi un teren greu. Va fi un meci de luptă. Cine se va lupta și își va dori mai mult, va câștiga", a spus Petrescu.

CFR ocupă locul 1 în campionat, cu 46 puncte. În ultima rundă, "feroviarii" s-au impus cu 3-0 pe terenul lui FC Voluntari. Timișoara este pe 9, cu 25 puncte. Etapa trecută, elevii lui Ionuț Popa au scos un 1-1 cu Gaz Metan Mediaș.

CFR Cluj - ACS Poli Timișoara se joacă sâmbătă, de la ora 20:00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Partida contează pentru etapa cu numărul 21 din Liga 1 și va fi transmisă în direct pe Look TV, Digisport și Telekom Sport.

Comenteaza