CFR a pus ochii pe un jucător format de Hagi. Mureșan: ”E bine să fim acoperiți”

CFR a pus ochii pe un jucător format de Hagi. Mureșan: ”E bine să fim acoperiți”
CFR Cluj vrea să transfere un jucător format la Academia lui Gică Hagi. ”E un jucător care ne place foarte mult și care se încadrează în regula U21”, a afirmat președintele formației din Gruia, Iuliu Mureșan.

Ardelenii îl vor pe internaționalul de tineret, Cristi Manea. Fundașul de 19 ani a evoluat în ultimele două sezoane în Belgia, la Mouscron, sub formă de împrumut de la Apollon Limassol (Cipru).

Cristi Manea ar fi al 11-lea transfer efectuat de CFR în această vară. Tânărul fotbalist este eligibil și pentru regula U21, care obligă echipele din Liga 1 să aibă pe teren un jucător sub această categorie de vârstă.

"Ne-am gândit la el, este un jucător care a evoluat la națională, este un jucător tânăr care ne place foarte mult. Este bine că se și încadrează în regula sub 21 de ani, chiar dacă mai avem încă cinci fotbaliști tineri. E bine să fim acoperiți", a spus președintele "feroviarilor", Iuliu Mureșan, pe Dolcesport.

Manea a debutat în Liga 1 în sezonul 2013-14, în tricoul lui FC Viitorul. În vara lui 2014 a fost vândut la Apollon Limassol. A revenit la formația constănțeană în ediția 2014-15, atunci când Viitorul l-a împrumutat de la gruparea cipriotă.

Cristi Manea este cel mai tânăr debutant din istoria primei reprezentative. Jucătorul format la Academia lui Gică Hagi a bifat primul meci la Naționala de seniori pe 31 mai 2014, la 16 ani și zece luni, într-un amical cu Albania, pe care "tricolorii" l-au câștigat cu 1-0. Acesta a strâns meciuri și la selecționatele U16, U17, U19 și U21 ale României. Este cotat la 450.000 euro, conform transfermarkt.com.

CFR Cluj i-a mai transferat în această vară pe atacanții Urko Vera, Marius Coman și Jeremy Bokila, mijlocașii Pelayo, Ovidiu Hoban și Yasin Hamed, respectiv fundașii Alexandru Vlad, Sasa Balic, Paulo Vinicius și Srdjan Luchin. Alături de CFR se antrenează și fostul portar al Universității Cluj, Adi Rus.

Comenteaza