Calcan şi Takacs, sub lupa Pandurilor. „I-aş lua mâine dacă ar fi de vânzare!"

Calcan şi Takacs, sub lupa Pandurilor. „I-aş lua mâine dacă ar fi de vânzare!
Echipa din Târgu-Jiu îi monitorizează cu atenţie pe Rareş Takacs şi pe Andreas Calcan, doi dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti ai Universităţii Cluj.

Formaţia lui Pustai îi doreşte din vară, la pachet, văzându-i ca pe o afacere profitabilă. „Sunt tineri şi foarte talentaţi, i-aş lua mâine dacă aş putea. Au calitate, îi urmărim cu interes, ei pot creşte enorm", a spus preşedintele Pandurilor, Eugen Pârvulescu.

Pandurii Târgu-Jiu e unul dintre puţinele cluburi din România care au făcut afaceri profitabile din vânzarea unor fotbalişti pe sume importante. Vlad Chiricheş, Dan Nistor, Alexandru Vlad şi Florin Maxim sunt doar câţiva dintre jucătorii care au trecut pe la Pandurii, iar apoi au fost vânduţi pe bani mulţi. „Creştem jucători, ne plac fotbaliştii tineri, le dăm şansa să joace, iar apoi îi dăm mai departe dacă se primesc oferte importante", a explicat preşedintele Pandurilor, Eugen Pârvulescu, pentru ZIUA de CLUJ.

Oficialul echipei din Târgu-Jiu spune că echipa sa este interesată de Calcan şi Takacs, de la Universitatea Cluj. Pandurii îi doreşte din vară, după ce se va încheia actuala ediţie de campionat. „Eu mâine i-aş lua dacă aş putea, dacă ar fi de vânzare. Dar nu ştiu în ce condiţii i-ar lăsa Universitatea, vom vedea la finalul sezonului. Nu mai avem nici noi foarte multe posibilităţi acum. Sunt foarte buni, îi urmărim cu interes, pot creşte enorm. Takacs e un fundaş dreapta de mare calitate, e tehnic, nu prea sunt fotbalişti ca el în România, mai ales de vârsta sa. Calcan e iaraşi un mare talent", a adăugat Pârvulescu.


Andreas Calcan (20 de ani) a început fotbalul la Slatina, sub comanda lui Ion Pârvulescu, antrenorul care i-a descoperit pe Ionel Dănciulescu sau Claudiu Niculescu. Apoi, a ajuns la Ardealul, sub comanda lui Mihai Georgescu, iar în 2010 a venit la „U" Cluj, la pachet cu alţi 12 jucători (printre care Vlad Morar, Ionuţ Neag şi Octavian Ursu), plus antrenorul Georgescu. În vara trecută, mijlocaşul a fost aproape de a semna cu Dinamo, dar în cele din urmă şi-a prelungit contractul cu Universitatea Cluj. Pentru "U" Cluj, Calcan a bifat 7 partide oficiale. Rareş Takacs (22 de ani) a venit la "U" tot în 2010, de la Ardealul. Fotbalistul a prins până acum în 13 partide pentru "Şepcile roşii", debutând în Liga I pe 29 mai 2013 într-un meci cu CFR Cluj, în Gruia.

Etichete
Comenteaza