Baza sportivă a Academiei "U" va primi bani de la Primărie, dar... Boc: Nu vom putea face o bază exclusiv pentru Universitatea

Baza sportivă a Academiei
Emil Boc i-a răspuns lui Ioan Ovidiu Sabău, care a cerut fonduri pentru realizarea unei baze sportive pentru Academia "U".

Boc a spus marți că se gândește să includă în bugetele viitoare ale municipiului bani pentru o nouă bază sportivă. Este un răspuns dat lui Ioan Ovidiu Sabău, cel care a declarat că Universitatea are nevoie de o bază sportivă pentru echipa aflată acum în Liga a III-a, dar și pentru a înființa o academie, comparabilă cu cea a lui Hagi. Primarul a făcut însă o precizare: că baza sportivă nu va fi exclusiv a Universității și că pe terenurile acesteia se vor putea pregăti mai multe cluburi.

"Am înțeles dorința lui Ioan Ovidiu Sabău de a avea o bază sportivă la dispoziția clubului Universitatea, alta decât cea din Gheorgheni, și vom încerca să ne implicăm în realizarea acestui proiect. Vom contribui alături de Consiliul Județean și de comunele limitrofe pentru a realiza o bază de pregătire pentru cluburile clujene. Universitatea este sufletul Clujului, dar nu vom putea face o bază exclusiv pentru "U", ci una pe care să o poată utiliza și alte cluburi", a spus Emil Boc.

În februarie, Consiliul Local din Ciurila şi-a dat un acord de principiu ca Universitatea să preia un teren pentru o bază sportivă a Universității Cluj. Terenul figura ca bază sportivă şi de agrement în planul urbanistic al comunei. "Ceea ce este foarte important este că oamenii din Consiliul Local şi-au dat acordul: ‘da, suntem de acord ca Universitatea să facă o bază sportivă aici'. (...) Investiția se va ridica undeva la două milioane de euro. Va fi un centru cu tot ceea ce are nevoie o echipă de fotbal", declara, la începutul anului, managerul lui „U" Cluj, Ioan Ovidiu Sabău.

Universitatea are déjà și proiectul bazei. Suprafa acestuia este de peste 39.000 de metri pătraţi, din care 27.000 mp va fi aria terenului amenajat, adică peste 68% din suprafaţa totală. Capacitatea spaţiilor de cazare va fi de 42 de locuri, iar cea a vestiarelor de 54 de locuri. Vor exista 20 de locuri de parcare pentru autoturisme şi două spaţii de parcare a autocarelor. Parterul clădirii urmează să aibă o suprafaţă utilă de 590 mp, care va include vestiare pentru gazde, oaspeţi şi arbitri, cafeterie / sală pentru mic dejun, sală de forţă şi spaţii tehnice. La etaj, care va avea o suprafaţă utilă de 482 mp, vor exista 21 de camere cu câte două paturi - 42 de locuri şi spaţii de întreţinere.

 

Comenteaza