Baschet, la dublu: CS “U” şi-a reînfinţat echipa, dar susţine şi “U” BT Mobitelco

Baschet, la dublu: CS “U” şi-a reînfinţat echipa, dar susţine şi “U” BT Mobitelco
Conducerea Clubului Sportiv Universitatea a luat decizia de a reactiva secţia de baschet, urmând să înscrie echipa în eşalonul secund. Pe de altă parte, clubul continuă colaborarea şi cu “U” BT Mobitelco pentru cel puţin un sezon.

După mai bine de zece ani în care nu a funcţionat, secţia de baschet a clubului Universitatea Cluj a fost reactivată în această vară, iar echipa va fi înscrisă în eşalonul secund. Cu toate astea, clubul anunţă că va continua colaborarea cu echipa "U" BT Mobitelco, protocolul început în 2009 urmând să fie prelungit pentru cel puţin încă un sezon.

Conform înţelegerii, clubul condus de Mircea Cristescu are dreptul de a folosi sigla "U" Cluj, iar rezultatele vor fi înscrise şi în palmaresul clubului sportiv. Cu toate astea, şi până în 2009 când s-a parafat respectivul parteneriat, echipa era văzută de către fanii Universităţii drept continuatoarea formaţiei de baschet a CS "U", dispărută undeva la începutul anilor 2000. Parteneriatul a fost prelungit, ieri, pentru cel puţin încă un sezon, după cum a anunţat Cristescu. "Noi întodeauna am vrut să reprezentăm clubul Universitatea şi nu ne-am gândit să renunţăm la această colaborare. Sperăm să avem cât mai multe rezultate bune şi în sezonul viitor", a spus Cristescu. În acelaşi timp, la clubul sportiv va active pentru prima dată după mai bine de zece ani şi o echipă de baschet.

Formaţia reactivată va fi antrenată de Carmin Popa şi va fi înscrisă în Divizia B, a anunţat Ovidiu Vasu, directorul executiv al clubului sportiv. Acesta a declarat ieri pentru ZIUA de CLUJ că apariţia echipei nu se vrea a fi un afront adus "U" BT Mobitelco şi, mai mult, crede că cele două formaţii pot merge în paralel. "Eu i-am făcut invitaţia lui MIrcea Cristescu să vină cu totul la club, aşa cum e cazul echipei de handbal feminin. Mi-a spus că se mai gândeşte şi că anul viitor s-ar putea să se întâmple această mutare. Atunci, ca şi orice club important, e bine ca ei să aibă şi o echipă secundă unde să poată evolua baschetbaliştii mai tineri care nu prind lotul", a spus Vasu. Totuşi, în vara anului viitor, fanii Universităţii se pot trezi într-o situaţie ciudată, dacă echipa clubului sportiv promovează: două echipe cu „U" pe piept în Liga Naţională. „Da, nici nu ştiu ce să zic. Nu ştiu ce se va întâmpla dacă echipa noastră promovează, rămâne de văzut", s-a limitat să comenteze Vasu.

„U" BT Mobitelco are patru titluri de campioană naţională în palmares, ultimul câştigat în 2011, cu un coş de la mijlocul terenului, reuşit de Tyler Morris, în ultima secundă a partidei cu CSU Ploieşti. „Studenţii" mai au în palmares alte şapte medalii de argint.

 

 

Comenteaza