Au zdrobit campioana. CFR - Astra 5-1 - FOTO

Au zdrobit campioana. CFR - Astra 5-1 - FOTO
CFR Cluj a câștigat, duminică, partida de pe teren propriu cu Astra Giurgiu, scor 5-1, în etapa cu numărul 5 a campionatului.

Echipa antrantă de Marius Șumudică a deschis scorul în minutul 9, prin Daniel Niculae. 3 minute mai târziu, formația din Gruia a restabilit egalitatea după un penalty executat de Cristian Lopez. Același atacant avea să aducă trupa pregătită de Vasile Miriuță în avantaj. În minutul 63, atacantul spaniol a transformat o altă lovitură de la 11 metri primită de clujeni. Rezultatul a luat proporții și mai mari după golurile lui Tiago Lopes (70) și Davide Petrucci (77, 93 - penalty).

DOUĂ GOLURI ÎN TREI MINUTE

Începutul jocului a fost de partea giurgiuvenilor. În minutul 9, Daniel Niculae a scăpat singur cu Mincă după o pasă de la Teixeira și a încris pentru 1-0.

După nici trei minute, Antonio Jakolis a reușit să-l lobeze pe Silviu Lung jr., dar este faultat de goalkeeperul campioanei. Cu toate că balonul intrase în poartă, centralul Lucian Rusandu a decis acordarea unei lovituri de pedeapsă. Cristian Lopez execută penalty-ul și scorul devine 1-1.

Replica echipei din Giurgiu nu a întârziat să apară. Alexandru Ioniță a pătruns în careul advers în minutul 28, dar mingea șutată de acesta s-a dus mult peste poartă. 8 minute mai târziu, are loc o fază controversată. Filipo Teixeira cade în careul clujean, după un fault, dar centralul Rusandu consideră că portughezul a simulat și acordă galben. În minutul 42, Niculae ratează o altă șansă de gol.

În minutul 43, "decarul" Petrucci încearcă să-l surprindă pe Lung jr. cu un șut de la 30 metri. Mingea acestuia, însă, este respinsă cu ușurință de portarul advers.

DOUĂ PENALTY-URI CARE AU DECIS SOARTA ÎNTÂLNIRII

Astra reușește să controleze startul actului secund, la fel cum o făcuse și în prima repriză. În minutul 56, Niculae reia puțin pe lângă buturile lui Mincă un balon centrat de Vangjeli.

Un minut mai târziu, Cristian Lopez primește o pasă în mijlocul careului de la Jakolis, dar mingea șutată de acesta depășește spațiul porții.

Vin, însă, două penalty-uri care aveau să hotărască destinul partidei. În minutul 63, Jakolis este faultat în careu de Oros și centralul Rusandu arată din nou punctul cu var. Cristian Lopez execută al doilea 11 metri din ziua respectivă și nu dă greș. CFR-ul intră în avantaj.

Campioana en-titre ar fi putut să reintre în joc după un penalty primit în minutul 67. Săpunaru se duce să bată lovitura de pedeapsă, dar Mincă are reflexe bune și scorul rămâne 2-1 pentru "feroviari".

SCORUL IA PROPORȚII

În minutul 70, Tiago Lopes mărește avantajul de pe tabelă. Fundașul dreapta a fost scăpat din marcaj de Săpunaru, pătrunde în careu și șutul său se oprește în plasă.

Recitalul este continuat de mijlocașul Davide Petrucci. În minutul 77, Italianul profită de o eroare a lui Ioniță și înscrie pentru 4-1. La această fază a contribuit și Alexandru Păun.

Bud are două mari ocazii în minutele 80, respectiv 87, dar șuturile sale sunt apărate fără probleme de Silviu Lung jr.

Formația "vișinie" beneficiază de un nou penalty în al treilea minut de prelungire. Nascimento a fost faultat de albanezul Vangjeli. Petrucci își ia avânt și stabilește rezultatul final al confruntării, 5-1 pentru CFR.

La capătul rezultatului de duminică, trupa lui Vasile Miriuță rămâne pe 12 dar revine pe plus. "Feroviarii" acumulează două puncte și un golaveraj confortabil (9-5). De asemenea, succesul înregistrat cu Astra este cel mai categoric din acest sezon. Ultima victorie a CFR-ului cu giurgiuvenii datează din stagiunea 2014-2015, 1-0 în deplasare.

De cealaltă parte, Astra suferă al treilea eșec din campionat și se îndepărtează de primele două clasate, Steaua (10 puncte) și Dinamo (11 puncte). Echipa antrenată de Marius Șumudică rămâne pe locul 11, cu 4 puncte și un golaveraj de 6-12.

Per ansamblu, CFR-ul a reușit cel mai bun meci din actuala ediție. Gruparea din Gruia a speculat multiplele erori comise de adversar, iar jocul de pase și precizia șuturilor au cântărit greu în ecuația disputei.

Astra, în schimb, nu s-a mai regăsit în joc așa cum o făcuse cu West Ham în Europa League. Lupta pe mai multe fronturi poate consuma orice echipă și asta s-a văzut și în cazul formației din Giurgiu.

În formația giurgiuvenilor a evoluat și un fost jucător al CFR-ului. Mijlocașul Viorel Nicoară a evoluat în Gruia în perioada 2011-2013. Fotbalistul de 28 ani a marcat atunci un gol în 33 apariții.

Pentru "vișinii" urmează o deplasare la Timișoara, cu ACS Poli (Sâmbătă, ora 18.30). La rândul ei, Astra va evolua, acasă, contra celor de la FC Voluntari (Duminică, ora 21.00).

Într-un al meci desfășurat duminică, FC Voluntari a remizat (0-0) cu Pandurii, pe teren propriu.

CFR 1907 Cluj - Astra Giurgiu

Stadionul Dr. Constantin Rădulescu

Asistență: 1.500

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1): Mihai Mincă - Tiago Lopes, Larie, Mureșan, Peteleu - Petrucci, Nascimento - Jakolis (Nouvier, min. 80), Juan Carlos Ruiz (Bud, min. 60), Păun - Cristian Lopez (Cornel Ene, min. 76)

Rezerve: Marc, Cornel Ene, Horj, Vereș, Nouvier, Bud, Neagu

Antrenor: Vasile Miriuță

Astra Giurgiu (4-2-3-1): Silviu Lung jr. - Vangjeli, Oros (Balaure, min. 80), Fabricio, Junior Morais - Takayuki Seto, Lovin - Ioniță, Teixeira, Nicoară (Săpunaru, min. 65) - Daniel Niculae (Alibec, min. 60)

Rezerve: Gavrilaș, Geraldo Alves, Alibec, Florea, Săpunaru, Stan, Balaure

Antrenor: Marius Șumudică

Au marcat: Cristian Lopez (min. 12 și 63 - ambele din penalty), Tiago Lopes (min. 70), Davide Petrucci (min. 77 și 93 - penalty)/ Daniel Niculae (min. 9)

Cartonașe galbene: Peteleu, Mureșan, Juan Carlos, Bud/ Silviu Lung jr., Junior Morais, Vangjeli, Oros, Ioniță, Teixeira, Lovin, Alibec

Brigadă de arbitri: Claudiu Rusandu (centru), Aurel Oniță și Sebastian Stoianov (tușă), Adrian Illyeș (arbitru de rezervă)

Comenteaza