Antrenorul care a ținut în șah campioana mondială putea ajunge la “U” Cluj: “I-am făcut o ofertă să vină în România”

Antrenorul care a ținut în șah campioana mondială putea ajunge la “U” Cluj: “I-am făcut o ofertă să vină în România”
| Foto: Reuters

Selecționerul Ungariei, care a remizat, 1-1, cu Franța la Euro 2020 a fost ofertat de formația clujeană în urmă cu trei ani.

Conduși de pe bancă de Marco Rossi au arătat bine în cel de-al doilea meci de la turneul final continental și au reușit să obțină un punct în fața Franței, campioana mondială în exercițiu și, totodată, vicemcampioana europeană din 2016.

După rezultatul remarcabil obținut de Ungaria, Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit că selecționerul italian a fost ofertat de “U” Cluj. Fostul conducător al “Șepcilor roșii” a fost coleg la Brescia cu Rossi, iar cei doi au păstrat legătură.

Pe vremea când italianul antrena în Slovacia, Sabău i-a propus să preia Universitatea Cluj, însă Rossi a refuzat deoarece negocia deja cu naționala Ungariei.

”Era acolo și ne-am împrietenit foarte repede. Am fost colegi de cameră. M-a luat cu el în cameră să mă ajute. Nea Mircea ne-a pus în camere cu italieni, să nu stăm românii împreună, ca să învățăm limba. Și am ajuns să ne vizitam și cu familiile, am făcut și o vacanță împreună, soțiile se înțelegeau și noi, ca și caracter, ne potriveam. Am rămas în relații foarte bune.

Chiar când m-am accidentat și am ratat Mondialul m-a ajutat să merg la Sampdoria la un fizioterapeut foarte bun, foarte cunoscut în Italia. Apoi am păstrat sporadic legătura, pentru că eu m-am întors în România, el a plecat în Mexic. Când era în Slovacia l-am sunat și chiar i-am făcut o ofertă să vină în România, la U Cluj. Și mi-a spus: Acum sunt în discuții să preiau naționala Ungariei, poate cu altă ocazie”, a spus Ioan Ovidiu Sabău pentru Prosport.

În vârstă de 56 de ani, Marco Rossi a antrenat Udinese U19, Lumezzane U19, Lumezzane, Pro Patria, Spezia, AC Scafatese, Cavese, Honved (Ungaria) și Dunajska Streda (Slovacia).

Comenteaza