ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat "feroviarii" în meciul cu Voluntari

ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat
CFR Cluj a învins cu 5-0 FC Voluntari, sâmbătă, pe teren propriu, în cea de-a opta etapă de campionat. ZIUA de CLUJ vă prezintă o analiză a evoluţiei celor 14 jucători utilizaţi de Vasile Miriuţă.

MIHAI MINCĂ - 7

Goalkeeperul de 32 ani continuă să fie om de bază în poarta "feroviarilor". Cu el în primul 11, CFR nu a pierdut niciun meci în actuala stagiune. În victoria cu FC Voluntari, Mincă a avut două intervenţii salvatoare în minutele 6 şi 37. În toate cele şase meciuri bifate în acest sezon a încasat doar trei goluri.

TIAGO LOPES - 6

Lopes este titularul incontestabil din banda dreaptă a defensivei clujene. În cele opt meciuri de campionat, a bifat toate minutele şi a reuşit să înscrie şi un gol. Prestaţia de sâmbătă a lui Lopes a fost bună. Nu a întâmpinat prea multe probleme din partea mijlocaşului stânga de la oaspeţi, Petre Ivanovici. În minutul 91, a încasat un galben după un fault la acesta.

IONUŢ LARIE - 7

După Tiago Lopes, Larie este un alt fotbalist care a jucat integralist în toate meciurile din acest sezon. Sâmbătă, fundaşul de 30 ani a avut misiunea de a-l bloca pe unicul vârf al oaspeţilor, Florin Cernat (36 ani) şi s-a descurcat foarte bine. De-a lungul partidei, bătrânul atacant al ilfovenilor nu a avut nici o ocazie clară la poarta lui Mincă.

RĂZVAN HORJ - 6

În meciul cu FC Voluntari, Horj a bifat al cincilea joc în tricoul "alb-vişiniu" şi totodată, primul în care a bifat toate minutele confruntării. Sâmbătă, fundaşul de 21 ani l-a înlocuit în linia centrală a defensivei pe Andrei Mureşan. Acesta din urmă a fost suspendat după un roşu primit etapa trecută, cu CS U Craiova. Evoluţia sa, per total, a fost bună. În finalul primei reprize, a încasat un galben după un fault la Novac.

ANDREI PETELEU - 6

Fundaşul de 24 ani a ajuns la cinci meciuri pentru "feroviari" în acest campionat. Cu Voluntari, Peteleu a fost integralist. Jucătorul adus de la Petrolul Ploieşti l-a înlocuit pe căpitanul Mario Camora, a cărui accidentare a recidivat. Evoluţiile bune din ultimele partide au arătat că poate fi o alternativă pentru apărătorul portughez.

TOMISLAV GOMELT - 7

Mijlocaşul de 22 ani este noul "decar" al echipei din Gruia, după plecarea lui Davide Petrucci. În partida cu FC Voluntari, Gomelt şi-a luat în serios rolul de conducător de joc şi a suplinit cu brio postul pe care evoluase fotbalistul italian. În al treilea minut de prelungire, croatul a înscris golul de 5-0 pentru CFR Cluj.

FILIPE NASCIMENTO - 6

Comparativ cu alte jocuri din actuala stagiune, prestaţia de sâmbătă a lui Nascimento a fost mult mai bună. În minutul 13, fotbalistul de 22 ani a fost foarte aproape de a marca, dar mingea trimisă din lovitură liberă a fost respinsă de poartarul Mircea Bornescu. A fost scos de pe teren în minutul 59, fiind înlocuit cu Tomislav Sorsa.

LAURENŢIU RUS - 6

Fundaşul de 31 ani a bifat al doilea meci de campionat în tricoul "feroviarilor", după plecarea de la FC Voluntari. Sâmbătă, Rus a evoluat împotriva fostei sale echipe şi s-a descurcat destul de bine. A construit, alături de Nouvier, faza de la care a pornit primul gol al partidei, marcat de Cristi Bud.

JUAN CARLOS RUIZ - 7

Mijlocaşul spaniol a avut două şanse de gol în minutele 3 şi 9, dar ambele şuturi au fost reţinute de goalkeeperul ilfovenilor. În minutul 51, Ruiz a fost coautor la faza golului de 2-0, când i-a pasat decisiv atacantului Cristi Bud. Evoluţia sa, per total, a fost bună. În minutul 83, fotbalistul de 26 ani a fost înlocuit cu fundaşul Cornel Ene.

BRYAN NOUVIER - 7

Jucătorul francez a contribuit decisiv la golul din minutul 4, când i-a centrat atacantului Cristi Bud. Nouvier a avut şi două ocazii în minutele 9, respectiv 57. La ultima acţiune, mijlocaşul de 21 ani nimerise bara, dar mingea a ajuns la Bud şi acesta a punctat pentru 3-0.

CRISTIAN BUD - 8

Cu hatt-trick-ul realizat sâmbătă, Bud a fost omul meciului în victoria cu FC Voluntari. În minutul 4, atacantul de 31 ani a reluat în plasă un balon centrat de Nouvier. În minutul 51, Cristi Bud a realizat dubla după pasa primită de la Juan Carlos Ruiz. 6 minute mai târziu, elevul lui Miriuţă avea să mai înscrie o dată după un şut din interiorul careului. A fost scos de pe teren în minutul 70, în locul său intrând debutantul Billel Omrani.

TOMISLAV SORSA - 6

Mijlocaşul adus de la Osijek (Croaţia) a intrat pe teren în minutul 59, în locul lui Filipe Nascimento. A fost primul său meci odată cu venirea la CFR Cluj. Nu a avut prea mult timp ca să impresioneze, dar experienţa acumulată în prima ligă croată (178 meciuri şi 11 goluri) îşi pot spune cuvântul pe termen lung.

BILLEL OMRANI - 7

Atacantul franco-algerian a debutat cu gol la echipa din Gruia. În minutul 73, la doar trei minute de la pătrunderea pe gazon, Omrani a scăpat singur cu Bornescu, a reuşit să-l dribleze şi să înscrie cu poarta goală. Fostul jucător al lui Olympique Marseille putea realiza dubla în minutul 77, dar mingea a fost respinsă în corner de goalkeeperul ilfovenilor.

CORNEL ENE - fără notă

Fundaşul de 23 ani a intrat în minutul 83, în locul mijlocaşului Juan Carlos Ruiz. Nu a avut suficient timp pentru a se remarca, dar este un jucător tânăr şi care poate creşte pe termen lung.

Comenteaza