ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat "feroviarii" în meciul cu Poli Timișoara

ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat
CFR Cluj a remizat (1-1), sâmbătă, în deplasare, cu ACS Poli Timișoara, în cea de-a șasea etapă a Ligii 1. În urma acestui egal, echipa din Gruia se menține pe locul 12 cu 3 puncte. ZIUA de CLUJ vă prezintă o analiză a evoluției celor 14 jucători utilizați de Miriuță.

MIHAI MINCĂ - 6

Portarul de 32 ani a devenit un jucător de bază. Cu el în teren, CFR-ul a obținut o victorie și trei remize în actualul sezon. Este un portar greu de învins și acest lucru l-a arătat și în meciul cu Poli Timișoara. Deși a greșit la faza golului din prima repriză, Mincă s-a dovedit decisiv pe finalul jocului. În minutele 81 și 82, goalkeeperul "feroviarilor" a avut două intervenții salvatoare. Rămâne unul din cei mai constanți fotbaliști din lotul lui Miriuță.

ANDREI PETELEU - 5

Fundașul dreapta adus în această vară de la Petrolul crește de la un meci la altul. Cu Timișoara, Peteleu a bifat a patra apariție consecutivă pentru clujeni în toate competițiile. În fiecare dintre aceste jocuri, fotbalistul de 24 ani a fost integralist. Prestația sa de sâmbătă a fost mulțumitoare. Andrei Peteleu și-a susținut coechipierii cu pase și centrări precise.

IONUȚ LARIE - 5

Jucătorul de 30 ani a prins toate minutele în actuala stagiune. Este un fotbalist care oferă multă siguranță în centralul defensivei. În disputa cu bănățenii, Larie l-a avut în marcaj pe vârful gazdelor, Popovici. Evoluția sa, per total, a fost destul de bună.

ANDREI MUREȘAN - 6

Fotbalistul transferat în 2015 de la Sheriff Tiraspol se numără printre jucătorii de bază ai lui Vasile Miriuță. Alături de Larie, Mureșan a reușit să-l blocheze de mai multe ori pe atacantul timișorenilor, Popovici. Fundașul de 31 ani este un adevărat stâlp în banda centrală a defensivei. Este un jucător puternic, cu unele nici cu tehnica nu stă foarte rău.

TIAGO LOPES - 6

Fundașul portughez continuă să fie decisiv pentru "vișinii". Dacă în partida cu Astra a reușit să marcheze, la Timișoara a creat faza golului egalizator. În minutul 71, Lopes i-a oferit o centrare perfectă lui Cristi Bud, acesta reluând balonul în poartă. Este un fotbalist care face la fel de bine atât faza defensivă, cât pe cea ofensivă. Este capabil să ia acțiunile pe cont propriu atunci când situația îi permite.

FILIPE NASCIMENTO - 4

Mijlocașul de 22 ani a avut o evoluție destul de modestă în partida cu bănățenii. Nu a reușit să ajute prea mult atacul și nici nu și-a creat ocazii notabile. Este, însă, un fotbalist tânăr și poate crește. A fost scos de pe teren în minutul 66, înlocuit de Alexandru Neagu.

JUAN CARLOS - 4

Jucătorul spaniol se află într-o scădere de formă. În sezonul trecut a marcat de 6 ori pentru clujeni, dar nu a mai reuşit să repete evoluţiile bune şi în actuala stagiune (nu a înscris niciun gol). În această ediție a Ligii 1, Juan Carlos a fost integralist doar în primul meci. În celelalte confruntări, mijlocașul de 25 ani a părăsit gazonul de fiecare pe parcursul reprizei secunde. Nu a reușit să se evidențieze prea mult în jocul cu Poli Timișoara. În minutul 45, a fost înlocuit cu atacantul Cristi Bud.

DAVIDE PETRUCCI - 5

"Decarul" CFR-ului a realizat o dublă în victoria din etapa trecută, 5-1 cu Astra Giurgiu. Chiar dacă nu a înscris și în meciul cu bănățenii, Petrucci a jucat bine pe postul de coordonator de joc. În finalul primei reprize, l-a încercat pe Vasile Curileac cu o "torpilă" de la 25 metri. Șuturile de la distanță reprezintă punctul forte ale mijlocașului italian. 

ANTONIO JAKOLIS - 5

Atacantul croat a avut o prestație mulțumitoare în disputa de la Timișoara. În minutul 28, Jakolis a nimerit bara după o tentativă de centrare. De asemenea, jucătorul de 25 ani a creat două faze care s-ar fi putut finaliza cu gol. Însă, nou-intratul Bud nu a reușit să fructifice mingile primite de la acesta.
A fost schimbat în minutul 61, în locul său intrând Bryan Nouvier.

CRISTIAN LOPEZ - 6

Spaniolul de 27 ani este golgheterul "feroviarilor" din acest sezon, cu 4 reușite. În stagiunea precedentă, a marcat 12 goluri. Chiar dacă nu înscrie foarte des, reuşitele din această ediție au fost decisive. În victoria cu Chiajna (2-0) a deschis scorul, iar cu Pandurii a adus un punct (1-1). Etapa trecută, Lopez și-a adus echipa în avantaj în derby-ul cu Astra (5-1). Atunci, vârful clujenilor a realizat o dublă. Cu Timișoara nu a reușit să înscrie, dar a avut o șansă importantă de gol în minutul 60.

ALEXANDRU PĂUN - 5

Jucătorul de 21 ani nu a reușit să se remarce în partida cu Poli Timișoara. A bifat toate meciurile CFR-ului din acest campionat. În 5 dintre ele a fost integralist. Este un component important al naționalei U21, unde a strâns 10 selecții și 3 goluri.

CRISTI BUD - 7

Intrat pe teren în minutul 45, Bud a schimbat în bine jocul "vișiniilor". La momentul introducerii sale, formația lui Miriuță era condusă cu 1-0. Vârful de 31 ani a amenințat buturile adverse în cinci rânduri. Una dintre situații a reușit să o și finalizeze. În minutul 71, Tiago Lopes a centrat de pe partea stângă, iar Bud a reluat balonul în poartă. A fost omul potrivit la locul potrivit.

BRYAN NOUVIER - 4

Mijlocașul francez l-a înlocuit pe Antonio Jakolis în minutul 61. Nu s-a remarcat cu nimic.

ALEXANDRU NEAGU - 4

Jucătorul adus de la Academica Clinceni a fost introdus în minutul 66, în locul portughezului Nascimento. A încercat să susțină linia ofensivă prin pase și centrări precise. Cu Timișoara, Neagu a bifat al treilea meci în tricoul "feroviarilor". Poate fi oricând o alternativă pentru banda dreaptă a liniei de mijloc.

Comenteaza