ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat "feroviarii" în meciul cu Craiova

ANALIZA OM CU OM. Cum au jucat
CFR Cluj a remizat (0-0), sâmbătă, pe teren propriu, cu CS Universitatea Craiova, în etapa cu numărul şapte din campionatul intern. ZIUA de CLUJ vă prezintă o analiză a evoluţiei celor 14 jucători utilizaţi de Vasile Miriuţă.

MIHAI MINCĂ - 7

Goalkeeperul de 32 ani nu a jucat în partida precedentă, cu Târgu-Mureş. Cu toate acestea, continuă să fie prima soluţie a lui Miriuţă pe postul de portar. În acuala stagiune, a strâns 6 apariţii în toate competiţiile şi CFR nu a pierdut niciun meci cu el în teren. În jocul cu Craiova, a avut trei intervenţii salvatoare în minutele 56, 78 şi 85. Este unul din cei mai constanţi fotbalişti din lotul "feroviarilor".

TIAGO LOPES - 6

Lopes a fost integralist în toate cele şapte meciuri din actualul campionat. În etapa a cincea, a marcat un gol în victoria cu Astra Giurgiu, scor 5-1. Evoluţia din partida de sâmbătă a fost destul de bună. Nu a întâmpinat mari probleme din partea mijlocaşului stânga de la oaspeţi, Măzărache. În minutul 17, a încasat un galben după un fault la Madson.

IONUŢ LARIE - 6

Fundaşul de 29 ani este titular incontestabil în linia centrală a apărării. De-a lungul confruntării cu CS U Craiova, nu a întâmpinat dificultăţi din partea vârfului de la oaspeţi, Nuno Rocha. După eliminarea lui Mureşan, din minutul 23, a suplinit cu brio absenţa colegului său pe faza defensivă.

ANDREI MUREŞAN - 4

Andrei Mureşan este un alt fotbalist de bază din lotul "feroviarilor". În primele şase etape din acuala stagiune, a fost integralist. Sâmbătă, fundaşul de 31 ani şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică după un fault comis asupra lui Popov, în minutul 24. El mai încasase un galben cu trei minute înainte de aceasă fază. Va lipsi în meciul următor, cu FC Voluntari.

MARIO CAMORA - 6

Căpitanul echipei din Gruia a revenit pe teren după aproape o lună de absenţă. El s-a accidentat într-un alt meci cu CS U Craiova, din Cupa Ligii, pe 11 august 2016. Camora a fost unul dintre cei mai prezenți jucători ai lui Miriuţă în partida de sâmbătă. În minutele 61 şi 65, i-a oprit pe Zlatinski, respectiv Madson, din drumul spre gol.

TOMISLAV GOMELT - 5

Mijlocaşul croat a bifat 25 apariţii pentru clujeni în sezonul precedent. Săptămâna trecută, conducerea "vişiniilor" a reuşit să-i prelungească împrumutul de la clubul italian, Bari. Meciul cu Craiova a fost primul odată cu revenirea sa în Gruia. Gomelt (21 ai) a preluat numărul 10 de la Petrucci. Nu a avut o prestaţie foarte convingătoare, dar este un fotbalist tânăr şi de perspectivă.

FILIPE NASCIMENTO - 5

Jucătorul de 21 ani a bifat toate minutele întâlnirii cu CS Universitatea Craiova. El a început să joace în acest sezon din meciul cu Dinamo (0-0), în etapa a patra. În primele trei etape, Nascimento nu a prins niciun joc în tricoul formaţiei din Gruia. Evoluţia de sâmbătă a fost modestă, dar pe parcurs poate creşte având în vedere vârsta sa.

LAURENŢIU RUS - 6

Rus a debutat la CFR pe 7 august 2016, la meciul cu ASA Târgu-Mureş (1-1, 4-5 p.) din sferturile Cupei Ligii. Atunci a bifat toate cele 120 minute şi a ratat un 11 metri la loviturile de departajare. Sâmbătă, mijlocaşul dreapta a avut o şansă mare de gol în minutul 82. Rus a şutat puternic din interiorul careului, dar mingea a fost respinsă de portarul oaspeţilor. A fost scos de pe teren în minutul 89, fiind înlocuit cu Răzvan Horj.

JUAN CARLOS RUIZ - 6

Mijlocaşul de 26 ani a avut o şansă de gol în minutul trei al întâlnirii. Prestaţia sa generală nu a fost foarte convingătoare. În returul campionatului trecut a reuşit să înscrie şase goluri pentru "feroviari", dar la momentul actual niciunul. Ruiz a părăsit gazonul în minutul 49, fiind înlocuit cu Răzvan Horj. Scopul acestei schimbări a fost suplinirea absenţei lui Mureşan din defensivă.

ALEXANDRU PĂUN - 6

Săptămâna trecută, Păun a evoluat în meciurile reprezentativei U21 cu Luxemburg (4-0) şi Danemarca (1-3) din preliminariile Euro 2017. Sâmbătă, mijlocaşul de 21 ani a avut o şansă mare de gol în minutul 26. Păun a şutat la aprosimativ 20 metri, dar mingea a fost respinsă de goalkeeperul Craiovei, Nicolai Calancea. A ieşit în minutul 66, fiind schimbat cu Nouvier.

CRISTI BUD - 6

Pentru atacantul de 31 ani, meciul de sâmbătă a fost primul din acest campionat în care a bifat toate minutele. Per total, Bud a strâns cinci apariţii şi a înscris un gol în actuala ediţie a Ligii 1. În partida cu Craiova, elevul lui Miriuţă nu a avut nicio ocazie notabilă la poarta adversă. Pe final, Bud a încasat un galben pentru un fault în atac.

RĂZVAN HORJ - 6

Fundaşul de 20 ani a intrat pe teren în minutul 49, în locul mijlocaşului Juan Carlos Ruiz. Horj a fost introdus cu scopul suplinirii lui Andrei Mureşan, jucător care a fost eliminat în minutul 24. Evoluţia sa a fost destul de bună. Poate fi oricând o alternativă pe postul de apărător central.

BRYAN NOUVIER - 5

Nouvier (21 ani) a pătruns pe gazon în minutul 66, în locul lui Păun. Prestaţia sa a fost modestă. Este, însă, un fotbalist tânăr şi care poate creşte pe termen lung. În meciul cu Craiova, mijlocaşul francez a bifat a şasea apariţie pentru "feroviari" din acest sezon.

ANDREI PETELEU - fără notă

Fundaşul venit în această vară de la Petrolul Ploieşti a intrat pe teren în ultimul minut al meciului. El l-a înlocuit pe mijlocaşul Laurenţiu Rus. Nu a avut suficient timp ca să se remarce. În perioada accidentării lui Camora, Peteleu a fost prima soluţie a lui Miriuţă pe postul de fundaş stânga.

Comenteaza