Americanul Watson a devenit cetățean român. Mesajul transmis de jucătorul campioanei U-BT

Americanul Watson a devenit cetățean român. Mesajul transmis de jucătorul campioanei U-BT
Americanul Giordan Watson, legitimat la campioana U-BT Cluj, a depus jurământul pentru obținerea cetățeniei române.

Ceremonia s-a desfășurat la Autoritatea Națională pentru Cetățenie din București. "Sunt onorat. Pentru mine este un privilegiu pentru că sunt de mulți ani în România, am avut multe reușite aici din punct de vedere baschetbalistic și sper să am la fel de mult succes. Eu înțeleg destule cuvinte în limba română, dar îmi este mai greu să vorbesc", a transmis elevul lui Mihai Silvășan, pe site-ul clubului.

Până când va primi actele, Watson va evolua în campionat ca jucător străin. "E un moment fericit pentru Giordan Watson, dar și pentru clubul nostru. În maximum o lună vom putea beneficia de aportul lui ca jucător român în întrecerea internă. Mă bucur foarte mult și pentru că va putea să ne reprezinte (la națională, n. red.) în calificările pentru World Cup, care vor începe în noiembrie.

El se alătură jucătorilor români pe care îi avem, naturalizați și autohtoni. Cu acest nucleu și cu jucătorii străini, sper că vom evolua cât mai bine în întrecerile interne și că vom ajunge cât mai departe în Europe Cup. De ce nu, chiar în Final Four, chiar dacă acolo Watson nu va fi considerat autohton", a declarat vicepreședintele campioanei României, Mircea Cristescu.

Comenteaza