Alege sportul: două zile pline de mişcare în Parcul Iuliu Haţieganu

Alege sportul: două zile pline de mişcare în Parcul Iuliu Haţieganu
Iubitorii mişcării sunt invitaţi să participe în acest sfârşit de săptămână la cea de-a treia ediţie a manifestărilor "Alege sportul – Zilele sportului".

 

Evenimentul se va desfăşura vineri şi sâmbătă în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu. Prima zi este rezervată grupurilor de copii organizate de instituţiile de învăţământ, în timp ce cea de-a doua se adresează familiilor şi publicului larg, care pot face cunoştinţă astfel cu sporturile prezentate.

La manifestări vor fi prezente 20 de cluburi sportive, reprezentând tot atâtea ramuri sportive, dar şi sportivi medaliaţi la diferite competiţii naţionale şi internaţionale, împreună cu antrenorii lor.

"Scopul nostru a fost de a duce mesajul pozitiv al sportului la cât mai mulţi oameni, nu pe plan teoretic ci direct, practicându-l. În prezent, sub îndrumarea antrenorilor, sportivilor de elită, medaliaţilor olimpici, se pot încerca, la evenimentele noastre, circa 30 de ramuri sportive, oferind experienţe active, deviind astfel spre bine atitudinea faţă de sport. Nu neapărat pentru a deveni sportivi de performanţă sau medaliaţi olimpici, dar pentru a dobândi succese personale şi pentru a practica sportul ales cu bucurie.

Evenimentul are forţa specială de a da posibilitatea copiilor să vadă, să întâlnescă campioni mondiali, olimpici, pentru a vedea în ei exemple de urmat, de a face primii paşi împreună cu ei în sportul ales. Pentru mulţi copii aceste experienţe pot marca întreaga lor existenta", a declarat Zoltan Szenasi, unul dintre organizatorii evenimentului.

"Alege sportul - Zilele sportului" a pornit în 2007, în Ungaria, ca o iniţiativă civică, cu scop nonprofit. La evenimentele de la Cluj-Napoca din anii trecuţi au luat parte în mod organizat 2.200 de copii, 153 de cadre didactice şi 700 de vizitatori neînregistraţi şi părinţi care au venit la invitaţia copiilor.

Iniţiativa este organizată de Asociaţia Clubul Sporturilor Montane RUPICAPRA în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Cluj Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean, Mişcarea Sportivă a Studenţilor Transilvăneni

Comenteaza