Adio, Europa! CFR a ratat ultimul obiectiv al sezonului şi pregăteşte reconstrucţia

Adio, Europa! CFR a ratat ultimul obiectiv al sezonului şi pregăteşte reconstrucţia
Final de ciclu la CFR, după 0-1 în finala Cupei României, cu Petrolul. "Feroviarii" au ratat calificarea în preliminariile Europa League, iar lotul va fi restructurat din temelii.

Elevii lui Eugen Trică puteau să mai salveze din parcursul dezastruos din 2013 prin câştigarea Cupei, însă Bokila le-a îngropat speranţele. Petrolul s-a impus la limită, cu 1-0, prin golul atacantului congolez, iar formaţia din Gruia va absenta din cupele europene.

„Vor veni jucători, chiar mai mulţi vor veni. Am avut cel mai slab parcurs de când sunt eu la club, nu accept aşa ceva. Unii nu merită să joace la noi, iar în vară vor fi schimbări masive în lot. O parte dintre fotbalişti se ascund după contracte şi va fi greu să ne despărţim, dar cred că vom reuşi. De campionat nu mai avem ce discuta, pentru noi s-a terminat şi ne rămâne doar Cupa României", se consola Arpad Paszkany, finanţatorul CFR-ului, după o serie de 10 partide oficiale fără succes în 2013. A venit şi ziua finalei, însă CFR a rămas restanţieră. A greşit tocmai căpitanul Ricardo Cadu, Bokila l-a depăşit şi a înscris singurul gol din ultimul act. An început în genunchi şi terminat la fel de fosta campioană! Totuşi, oficialii clubului şi-au făcut deja planul de bătaie pentru sezonul următor. Mai mult de o echipă e "pe făraş", iar clubul se pregăteşte de o campanie de achiziţii intensă, cea mai importantă din ultimii ani. Echipa „feroviară" va renunţa la cel puţin 11 jucători şi e dispusă să mai şi vândă dintre titulari, dacă va avea oferte importante. Weldon, Bjelanovic, Godemeche şi Panin sunt la final de contract, iar angajamentele nu vor fi prelungite. Gabi Mureşan şi-a semnat şi el sentinţa şi a fost pus pe lista de transferuri de mai mult timp, unde vor mai ajunge Mihai Mincă, Vasile Maftei, Pedro Celestino şi Dominique Kivuvu. Pantelis Kapetanos va fi lăsat să se transfere în străinătate dacă va avea oferte, iar situaţia lui Ioan Hora este deocamdată incertă. Obiora se va întoarce în Italia după ce îi va expira împrumutul, în luna iunie, iar clubul este dispus să se despartă şi de o parte dintre titularii obişnuiţi în cazul în care va avea oferte importante. Ivo Pinto, Felice Piccolo, Mario Camora, Rui Pedro şi Mario Felgueiras sunt curtaţi de mai multe echipe din străinătate, iar Arpad Paszkany e dispus să negocieze pentru oricare dintre ei.

 

 

Comenteaza