Creația unui artist clujean a ajuns subiect de controversă pe internet. „Michelangelo pălește în fața lui”

Creația unui artist clujean a ajuns subiect de controversă pe internet. „Michelangelo pălește în fața lui”
| Foto: Facebook / Felicia Popescu

Expusă în Piața Unirii din Iași, lucrarea a generat o adevărată dezbatere pe rețelele de socializare.

Creația artistului clujean Cristian Rusu se numește „A Walk in the Park” (O Plimbare în Parc) și pune în evidență ruinele vieții cotidiene, provocate inclusiv de evenimente teribile precum cutremure și războaie. Lucrarea este alcătuită din multe pietre înșiruite într-o formă asemănătoare cu cea a unui labirint.

„Instalația A Walk in the Park duce ironic și critic mesajul de la clișeul lingvistic, adică un lucru care se face, de regulă, foarte relaxat, la experiența spațială a contactului real și problematic cu ceva ce nu vedem chiar zilnic: ruinele din cotidianul nostru, iar, mai nou, ruinele cauzate de războaie sau cutremure”, explică Cristian Rusu, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, locuitorii Iași-ului sunt nemulțumiți de această lucrare expusă în Piața Unirii și o consideră o “lucrare oribilă”.

Într-o postare pe rețelele de socializare, ieșenii au comentat ironic lucrarea expusă. De asemenea, internauții dau vina pe Primăria Municipiului Iași pentru expunerea acestei lucrări.

Câteva dintre comentarii:

  • „Oribilă expoziție! Să nu spuneți că noaptea stă Poliția să păzească aceste macadamuri înșirate în Piața Unirii din Iași”;
  • „Primăria a văzut manopera? Dacă, da, atunci chiar ARTA orașului nu se cunoaște”;
  • „Cine a cărat atâtea pietroaie, să nu aibă probleme cu spatele”;
  • „Ați dat și bani pentru așa ceva?”;
  • “Mare artist. Michelangelo pălește în fața lui”.

Instalația, care va fi expusă în Piața Unirii din Iași pe toată perioada desfășurării Romanian Creative Week, 19 – 28 mai, va fi o experiență interactivă pentru public, având o dublă intenție: reflectarea asupra imaginarului în spațiul public, precum și asupra ideii de detensionare a acestuia, prin găzduirea de instalații de artă contemporană, conform Agerpres.

Artist vizual și scenograf, Cristian Rusu este lector dr. la Facultatea de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj

Comenteaza