Se pregătește un "plan dedicat de intervenţie" în fiecare școală cu media sub 7 la simularea Evaluării Naționale

Se pregătește un "plan dedicat de intervenţie" în fiecare școală cu media sub 7 la simularea Evaluării Naționale

Ministrul Educației, Ligia Deca, a afirmat că școlile cu o medie a rezultatelor sub 7 la simularea Evaluării Naționale 2024 vor avea un plan dedicat de intervenție.

Ministrul Educației a declarat pentru Euronews România că „avem timp să facem intervenţii până la Evaluarea Naţională”.

„Cred că, pentru orice fel de progres, avem nevoie să știm cum stăm. Pentru prima dată, am putut să avem rezultatele până la nivelul fiecărui item de evaluare. Acum ştim care sunt zonele, în fiecare şcoală, pentru fiecare copil, care au nevoie de o intervenţie remedială. Avem timp să facem intervenţii până la Evaluarea Naţională”, a afirmat Ligia Deca.

Ministrul Educației a mai precizat că fiecare inspectorat școlar va realiza un raport județean cu privirea la perfomanța în fiecare județ.

„În primul rând, am solicitat, atunci când am făcut publice rezultatele sintetice la nivel naţional, ca fiecare şcoală să organizeze sesiuni de discuţii ale rezultatelor în cancelarie, dar şi cu fiecare familie, în aşa fel încât fiecare elev să ştie ce a făcut bine, ce nu a făcut bine şi ce trebuie să recupereze. De asemenea, vom solicita fiecărui inspector şcolar general să realizeze împreună cu echipa un raport judeţean cu privire la performanţa în fiecare judeţ. (...) Vom solicita, de asemenea, ca fiecare şcoală care are o medie a rezultatelor sub 7 să aibă un plan dedicat de intervenţie, în aşa fel încât să putem şi monitoriza acest plan prin procesul de inspecţie. Ne dorim ca să valorificăm la maximum acest timp rămas, mai ales că acum ştim care sunt zonele pentru care trebuie să insistăm, să spunem, pentru copii”, a explicat Deca.

În acest an, la simularea examenului de Evaluare Națională, peste jumătate dintre elevi au luat note sub 5 la Matematică, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației, acesta fiind cel mai mic procent de note peste 5 din ultimii 4 ani.

VEZI și Ce note au luat elevii din Cluj la simularea examenului de Evaluare Națională

Comenteaza