Testarea antidrog în şcoli, încă la faza de discuții. Deca: "Face parte dintr-o strategie mai amplă"

Testarea antidrog în şcoli, încă la faza de discuții. Deca: "Face parte dintr-o strategie mai amplă"

Testarea antidrog în şcoli face parte dintr-o strategie "mai amplă", care se discută la nivelul unui grup interministerial, a afirmat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Ligia Deca a fost întrebată, după un eveniment desfăşurat, joi, la Colegiul "Sfântul Sava" din Capitală, ce se întâmplă cu testarea antidrog în şcoli în condiţiile în care există un număr mare de elevi care consumă substanţe interzise. Deca a menţionat că nu există încă o decizie cu privire la testarea în şcoli.

"Testarea în sine face parte dintr-o strategie mai amplă care se discută la nivelul grupului interministerial. Testarea comportă o serie de precondiţii care ţin inclusiv de chestiuni medicale, implică un acord medical, fie al elevului major sau al studentului, fie al familiei şi, de aceea, ea este discutată din punct de vedere al locului efectiv unde se poate desfăşura. Fiind în discuţie, permiteţi-mi să nu mă antepronunţ", a explicat Deca, potrivit Agerpres.

Conform acesteia, Ministerul Educaţiei a derulat, în perioada 1- 5 aprilie, în toate şcolile, acţiuni de informare cu privire la pericolul consumului substanţelor interzise.

"Avem, de asemenea, la nivelul fiecărui judeţ un grup de acţiune care trebuie să facă un plan adecvat riscurilor din fiecare judeţ în mediul şcolar cu privire la consumul substanţelor interzise şi, de asemenea, continuă formarea de către Agenţia Naţională Antidrog către cadrele didactice pentru a recunoaşte simptomele potenţialului consum de droguri pentru a putea fi informată familia şi pentru a se putea apela la instituţiile abilitate", a menţionat Ligia Deca. 

Comenteaza