Valeriu Gheorghiță: Rata de imunitate a României, cu vaccinații și cei care au avut COVID, este de 35-40%

Valeriu Gheorghiță: Rata de imunitate a României, cu vaccinații și cei care au avut COVID, este de 35-40%

Evoluția epidemiei în România în ultimul timp este una bună. Imunitatea de grup, conform calculelor medicului Valeriu Gheorghiță, a atins deja o rată de imunitate de cel puțin 35-40 la sută, 

Conform calculelor medicului Valeriu Gheorghiță, România a atins deja o rată de imunitate de cel puțin 35-40 la sută, mai ales că numărul persoanelor care au avut COVID și care au căpătat anticorpi în urma bolii este, fără îndoială, mult mai mare decât cel cuprins în statisticile oficiale. 

„Vorbim de peste un milion de cazuri de infecție SARS-CoV-2 raportate la nivel național. Probabil că în mod real sunt de cel puțin 2 până la 5 ori mai multe. Deci, dacă am lua de două ori mai multe cazuri, ar însemna cel puțin 2 milioane de persoane care au trecut prin infecție și care au un grad de imunitate, la care adăugăm deja 4 milioane de persoane vaccinate. (...)

În situația aceasta, deja vedem că vorbim de circa 6 milioane de persoane, mai mult sau mai puțin, care au un anumit grad de imunitate, or din acest punct de vedere, ajungem la circa 35-40% rată de imunitate”, a arătat Valeriu Gheorghiță miercuri seara la Digi24

Dacă ar fi să ținem cont doar de persoanele vaccinate cu cel puțin o doză, peste 4 milioane de persoane, media de imunizare la nivel național ar fi de 23 la sută dintre persoanele eligibile.

 

Comenteaza