Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficient împotriva noii tulpini de coronavirus (studiu)

Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficient împotriva noii tulpini de coronavirus (studiu)

Vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech s-a dovedit a fi eficient împotriva noii tulpini de virus descoperite în Regatul Unit și în Africa de Sud, arată un studiu realizat de compania farmaceutică din SUA. 

Conform Reuters, studiul, care a fost doar parțial evaluat de echipa Pfizer, alături de oamenii de știință de la Universitatea din Texas, arată că vaccinul a avut o eficiență ridicată în neutralizarea virusului cu așa-numita mutație N501Y.

Noua tulpină de coronavirus ar putea fi cauza răspândirii rapide, lucru care a stârnit îngrijorarea cercetătorilor cu privire la un eventual răspuns slab la vaccin, susține Phil Dormitzer, unul dintre dezvoltatorii de top ai vaccinului Pfizer.

Rezultatele studiului efectuat pe baza sângelui recoltat de la persoane vaccinate sunt limitate, deoarece nu analizează setul complet de mutații, în niciuna dintre noile variante ale virusului, scrie alephnews.ro.

Cu toate acestea, cercetătorul spune că este „încurajator faptul că vaccinul pare a fi eficient împotriva noii tulpini apărute în Regatul Unit, precum și împotriva altor 15 mutații pe care compania le-a analizat în faza de testare”.

„Acum am testat 16 mutații diferite, și niciuna dintre ele nu a avut un impact semnificativ. Astea sunt vești bune, dar nu înseamnă că e general valabil și că se va aplica și la o eventuală a -17-a mutație” a spus Dormitzer.

Comenteaza