Un vaccin împotriva cancerului a intrat în teste finale

Un vaccin împotriva cancerului a intrat în teste finale

Companiile Moderna şi Merck se pregătesc să lanseze primul studiu de fază trei al unui vaccin cu ARN mesager împotriva cancerului.

Moderna și Merck se pregătesc să lanseze primul studiu de fază trei al unui vaccin cu ARN mesager împotriva cancerului, după ce un studiu anterior a arătat că acesta a sporit șansele de supraviețuire ale pacienților cu un tip agresiv de cancer de piele, informează Financial Times, citat de Mediafax.

Datele publicate marți de Moderna au arătat că o combinație între vaccinul experimental împotriva cancerului al companiei și medicamentul de imunoterapie Keytruda al Merck a redus cu 44% riscul de deces sau de recidivă a melanomului la pacienții cu risc ridicat, în comparație cu tratamentul care utilizează doar Keytruda.

Studiul din a 2-a fază a inclus 157 de pacienți care suferiseră deja o intervenție chirurgicală din cauza melanomului și i-a urmărit timp de un an. Rezultatele au încurajat Merck și Moderna să se angajeze în studiul de fază 3, pe care autoritățile de reglementare tind să îl solicite înainte de a aproba un nou tratament.

Marea majoritate a medicamentelor care reușesc în studiile de fază 2 eșuează ulterior în următoarea etapă de studii, potrivit Financial Times.

Oamenii de știință au studiat de mult timp potențialul utilizării tehnologiei ARNm - care este cel mai bine cunoscută pentru dezvoltarea vaccinurilor anti-Covid-19 - pentru a administra un vaccin care să învețe sistemul imunitar al organismului să țintească tumorile canceroase.

Comenteaza