Un român a fost informat prin SMS că are Covid-19, deși nu și-a făcut testul

Un român a fost informat prin SMS că are Covid-19, deși nu și-a făcut testul

Un bărbat din Galați a fost anunțat prin SMS că este infectat cu SARS-COV2, cu toate că nu-și făcuse niciodată testul.

Omul a mers la o clinică particulară pentru un set de analize medicale obișnuite, fără legătură cu noul coronavirus. După câteva ore însă, a primit pe telefon un mesaj, potrivit căruia are Covid-19, trebuie să stea în casă și să sune la 112 dacă se simte rău.

Bărbatul a mers dimineaţa la clinica particulară, conform trimiterii de la medicul de familie. Nici vorbă de COVID-19, pentru că pacientul are nevoie de alte analize pentru o cu totul altă afecţiune. Aproape de miezul nopţii, însă, a primit un SMS care i-a dat viaţa peste cap, potrivit știrileprotv.ro.

Răzvan Postolache, pacient: “Mi se comunica că am ieşit pozitiv – testul meu este, care test, nu ştiu, ca eu nu am niciun test COVID – că am ieşit pozitiv şi mi se recomandă să stau în casă şi, dacă mă simt mai rău, să contactez medicul de familie.”

Şocat, bărbatul a cerut explicaţii, pentru că nu făcuse niciodată testul pentru SARS-COV-2. Aşa a aflat că toate unităţile medicale, de stat sau particulare, introduc rezultatele testelor pentru COVID-19 în aceeaşi platformă, care îi anunţă automat pe pacienţi prin SMS. Cu toate acestea, nici cei de la DSP Galaţi nu îşi explică de ce a primit pacientul respectivul mesaj.

Comenteaza